avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Disjungere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Disjungere dosar penal

Doresc un punct de vedere fata de urmatoarea situatie:

In cazul unui dosar penal a fost emisa o ordonanta prin care s-a disjuns cauza prin declinare de competenta fata de o parte din persoanele faptuitoare catre un alt parchet.

La noul dosar penal deschis in urma disjungerii s-a dispus inceperea urmaririi penale doar pentru fapte(aceleasi), nu si pentru faptuitorii mentionati in ordonanta.

As dori sa stiu daca este normala aceasta procedura (reluare de la zero) sau era obligatoriu sa se dispuna inceperea urmaririi penale si fata de persoanele mentionate in vederea disjungerii.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 Decembrie 2014
victorm86, utilizator
Cel mai recent răspuns: victorm86 , utilizator 00:09, 31 Decembrie 2014
Conform noii legi de procedură penală, urmărirea penală se începe inițial in rem ( cu privire la faptă ) și ulterior in personam ( față de persoana suspectă că a săvârșit o infracțiune) .
Multumesc pentru raspuns.

Plangerea penala a fost depusa in 2013 cand era in vigoare vechiul cod de procedura penala iar disjungerea s-a facut asupra persoanelor.Este motivul pentru care nu inteleg de ce se mai reiau faptele care in mod sigur au mai fost analizate si de Parchetul care a facut disjungerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal ... andreutzAaajsb andreutzAaajsb Care este diferenta dintre dosarul penal in rem si dosarul penal in personam. Imi poate explica cineva ce este dosarul penal in rem care nu va fi niciodata in ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura penala mmarianman mmarianman buna seara, am si eu o nelamurire. am facut o plangere penala la parchetul de pe langa curtea de apel..........impotriva a patru persoane. dupa 2 luni am ... (vezi toată discuția)
Audiere inainte de inceperea up in rem viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți ce se întâmplă dacă polițistul ma audiaza ca suspect sau ca martor pe tipizat cu privire la comiterea unei fapte prevazute de ... (vezi toată discuția)