avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OU 74/2013, norma SPECIALA in raport cu Codul rutier?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OU 74/2013, norma SPECIALA in raport cu Codul rutier?

Coroborand cele doua legi (ou 74/2013-art. 6, si codul rutier)......functionarii antifrauda anaf au dreptul de a opri auto de marfuri/persoane in trafic?-neinsotiti de politia rutiera?
multumesc
Cel mai recent răspuns: nicollaes , utilizator 18:26, 4 Ianuarie 2015
Simplu, trebuie sa opresti, deoarece cele doua texte de lege se completeaza reciproc:

Art. 6. ‐ (2) În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul:
j) să oprească mijloacele de transport, în condițiile legii, pentru verificarea documentelor de însoțire a bunurilor şi persoanelor transportate;

si

Art. 29
(2)Participantii la trafic sunt obligati sa respecte si semnalele politistilor de frontiera, ale indrumatorilor de circulatie ai Ministerului Apararii Nationale, ale organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala aflati in indeplinirea atributiilor de serviciu, ale agentilor cailor ferate, ale persoanelor desemnate pentru dirijarea circulatiei pe sectoarele de drum pe care se executa lucrari de reabilitare a acestora, ale membrilor patrulelor scolare de circulatie care actioneaza in imediata apropiere a unitatilor de invatamant, precum si ale nevazatorilor, potrivit prevederilor din regulament.

Este destul de clar !!
Ultima modificare: Joi, 1 Ianuarie 2015
trandafir2, moderator
multumesc, am intrebat tocmai avand in vedere codul actualizat -art . 29
www.codulrutier.ro, sau legislatia de pe site-ul politiei rutiere

observati ca citati un articol modificat ( art. 29); in noul cod, organele fiscale nu mai apar in enumerare

Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In cazul asta organul de la anaf va trebui sa fie insotit de organul de la rutiera. Alta combinatie nu exista.
raspunsul nu ma satisface; daca poate cineva sa-mi argumenteze din punct de vedere teoretic-juridic un raspuns
e o provocare pentru un jurist bun; eu nu ajung la liman
a se lua in calcul intrebarea- titlu
multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2015
nicollaes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au dreptul inspectorii antifraudă să sancționeze șoferul unui autoturism 8+1 pentru efectuarea de servicii de transport persoane? Atee Atee Buna ziua! In timp ce ma deplasam cu un autoturism cu 9 locuri ( 8+1), am fost oprit de un echipaj format din 2 inspectori antifrauda din cadrul ANAF, care ... (vezi toată discuția)
Pot politistii locali sa dirijeze traficul rutier? Ioio13 Ioio13 Pot politistii locali sa dirijeze traficul rutier sau doar sa fluidizeze acest trafic? (vezi toată discuția)
Accident rutier minor din vina mea fbogdan fbogdan Buna ziua, In fata unui \\\\"Cedeaza trecerea\\\\" am incetinit si fiind atent la masinile carora trebuia sa le dau prioritate, am zgariat usor o masina ... (vezi toată discuția)