avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tehnician topograf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tehnician topograf

Buna ziua ,va rog urmatoarea informatie:
-daca urmez cursurile de formare profesionala tehnician topograf-am dreptul de-a ma autoriza ca si activitate independenta tehnician topograf?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:00, 2 Ianuarie 2015
Daca veti obtine o diploma de calificare in meseria de tehnician topograf, atunci va puteti autoriza ca si activitate independenta n domeniu.
Conform pct. 4 din Anexa la OUG 44/2008, pregatirea sau experienta profesionala se atesta, dupa caz, cu documente cum sunt:
diploma, certificatul sau adeverinta, prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant, certificatul de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata in conditiile legii, in vigoare la data eliberarii acestuia, certificatul de competenta profesionala, cartea de mestesugar, carnetul de munca al solicitantului, declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective in mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale, atestatul de recunoastere si/sau de echivalare pentru persoanele fizice care au dobandit calificarea in strainatate, atestatul de recunoastere a calificarii dobandite in strainatate, in afara sistemului de invatamant, orice alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.

In conditiile in care dvs. urmati niste cursuri de formare profesionala, veti obtine un certiificat de absolvire, recunoscut de Ministerul muncii si Ministerul educatiei si cercetarii.
Acela este documentul pe baza caruia puteti sa va dovediti pregatirea in domeniul respectiv, pentru a va autoriza ca PFA sau II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa borsh07 borsh07 In cazul unuei afaceri sub forma unui stand de sucuri naturale, ca si PFA, ce act doveditor privind calificarea am nevoie ? e mai recomandat PFA , II sau IF? (vezi toată discuția)
Pot sa înființez un pfa doar cu diploma de participare la un curs? Afdksaksj Afdksaksj Buna. Pot sa înființez un Pfa doar cu diploma de participare la un curs ? Sau e nevoie de diploma acreditata? (Cod Caen 9602) (vezi toată discuția)
Acte de studii/calificare pentru infiintare pfa Miha_ela89 Miha_ela89 Buna ziua , vreau sa imi deschid un PFA cu acesta meserie Model - atelier artistic si publicitate . ce studii / cerinte se cer in acest caz ? (vezi toată discuția)