avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias rauvoitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias rauvoitor

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie; am un chirias care nu doreste sa plece? Din pacate nu am semnat un ctr de inchirierem mergand pe incredere si pe bunul simt.

Pot apela la politie cate vreme nu exista un ctr semnat? Mentionez ca eu sunt proprietarul de drept al ap.

Multumesc mult
O zi buna
Cel mai recent răspuns: AlexandruCP , utilizator 23:16, 3 Ianuarie 2015
Politia nu intrevine in astfel de situatii,daca nu reusiti cu ,,vorba buna"" aveti varianta evacuarii prin instanta.Puteti sa-i trimiteti o notificare prin intermediul unui executor judec prin care sa-i solicitati sa paraseasca imobilul,amenintandu-l cu plata cheltuielilor de judecata,a contravalorii lipsei de folosinta a imob etc.
Daca respectiva persoana nu detine viza de resedinta/flotant la domiciliul dvs,puteti sesiza oficial politia
Daca locatarul nu intelege sa paraseasca locuinta dvs,notificati-l oficial atentionand asupra obligarii ;a plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
in cazul in care nu detine via de flotant si anunt politia, atunci probabil chiriasul va fi sanctionat eu fiid proprietar si el neavand nimic prin care sa dovedeasca, calitate lui de chirias. insa pot fi si eu sanctionat de politie intrucat nu am semnat/delcat oficial un contract de inchiriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot evacua in regim de urgenta chiriasii, in calitate de proprietar? Costel Cristea Costel Cristea Buna ziua, Parintii mei sunt intr-o situatie medicala dificila, unul dintre ei isi traieste ultimele zile. Trebuie sa ma intorc in apartamentul proprietare ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere verbal neinregistrat la fisc retromusculo retromusculo Ce cale as putea urma in cazul in care ca si proprietar am lasat in garsoniera mea contracost pe chirias fara contract inregistrat la fisc? Am ramas cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara am in apartamentul de deasupra niste chiriasi ingrozitori! ... LavP LavP Buna seara Am in apartamentul de deasupra niste chiriasi ingrozitori! Petreceri in fiecare weekend! Este si ciudat si recalcitrant chiriasul asa ca nu prea ... (vezi toată discuția)