Ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea situatie; am un chirias care nu doreste sa plece? Din pacate nu am semnat un ctr de inchirierem mergand pe incredere si pe bunul simt.
Pot apela la politie cate vreme nu exista un ctr semnat? Mentionez ca eu sunt proprietarul de drept al ap.
Politia nu intrevine in astfel de situatii,daca nu reusiti cu ,,vorba buna"" aveti varianta evacuarii prin instanta.Puteti sa-i trimiteti o notificare prin intermediul unui executor judec prin care sa-i solicitati sa paraseasca imobilul,amenintandu-l cu plata cheltuielilor de judecata,a contravalorii lipsei de folosinta a imob etc.
Daca respectiva persoana nu detine viza de resedinta/flotant la domiciliul dvs,puteti sesiza oficial politia
Daca locatarul nu intelege sa paraseasca locuinta dvs,notificati-l oficial atentionand asupra obligarii ;a plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
in cazul in care nu detine via de flotant si anunt politia, atunci probabil chiriasul va fi sanctionat eu fiid proprietar si el neavand nimic prin care sa dovedeasca, calitate lui de chirias. insa pot fi si eu sanctionat de politie intrucat nu am semnat/delcat oficial un contract de inchiriere?