avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trebuie sa platesc impozit 16%?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trebuie sa platesc impozit 16%?

Buna ziua,

Urmeaza sa ma angajez intr-o tara care nu este in Europa, banii imi vor fi livrati din acea tara in contul bancar din Romania. Voi calatori mult, in jur de 8 luni pe an cumulat. Nu voi putea obtine resedinta in nici o tara unde voi merge.



Va trebui sa platesc impozit 16% pentru ca banii imi intra in contul bancar din Romania? Compania la care lucrez nu are sediul in UE, ci intr-un paradis fiscal.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 17:31, 4 Ianuarie 2015
Nu.Impozit se plateste pe dobanda daca va constituiti depozit.
Intre timp m-am mai documentat si am dat peste asta:




Art 23. persoana fizica rezidenta - orice persoana fizica ce indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) are domiciliul in Romania;
[..]


Art. 40. - (1) Impozitul prevazut in prezentul titlu, denumit in continuare impozit pe venit, se aplica urmatoarelor venituri:
a) in cazul persoanelor fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, veniturilor obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei;
[…]


Art. 90. - (1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si cele care indeplinesc conditia prevazuta la art. 40 alin. (2) datoreaza impozit pentru veniturile obtinute din strainatate.



Avand buletin de Romania si implicit, domiciliu in Romania, se pare ca ma incadrez la litera a), iar conform Art. 90 trebuie sa platesc impozit.



Corectati-ma, daca ma insel.


Urmatoarea intrebare ar fi cum pot renunta la domiciliul din Romania, daca nu il am in alta tara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
student02, utilizator
da, veți plăti impozit. nu aveți cum să renunțați la rezidența română decât în urma dobândirii alteia (străine). chiar și atunci, trebuie ca România să aibă tratat de evitare a dublei impuneri cu respectiva țară.
dacă însă banii vă sunt virați într-o bancă străină...
Veniturile salariale se impoziteaza dar in banca va intra salariul dupa ce au fost platite impozitele
și cine o să plătească impozitele doamnă contabil? firma din paradisul fiscal?

Alte discuții în legătură

Impozit firma paradis fiscal sebisibiu sebisibiu Intentionez sa infiintez o firma intr-un paradis fiscal (firma offshore). Intrebarea mea: daca platesc impozit in tara respectiva (paradisul fiscal) va mai ... (vezi toată discuția)
Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Plata impozit onitza04 onitza04 Buna seara, as dori sa stiu daca banii primiti pe card de catre cineva din alta tara trebuie impozitati ? Daca eu am lucrat independent 4-5 luni dar la un ... (vezi toată discuția)