Intentionez sa infiintez o firma intr-un paradis fiscal (firma offshore).
Intrebarea mea: daca platesc impozit in tara respectiva (paradisul fiscal) va mai trebui sa platesc impozit si in Romania daca intra banii pe contul meu personal?
depinde de rezidenta firmei. orice sume de bani incasate pe contul personal trebuie declarate la fisc daca sunt venituri (conform CF) si platit impozit.
de exemplu, daca le primiti ca si imprumut ele nu sunt impozabile. consultati un avocat care se pricepe la fiscalitate, exista moduri de a ocoli plata impozitelor sau de a le diminua, cu respectarea integrala a legii.
I. Daca intre Romania si statul respectiv exista conventie de evitare a dublei impuneri (ceea ce nu prea cred, avand in vedere ca zona este off-shore), impozitul se plateste astfel:
- daca impozitul platit in strainatate este mai mare decat impozitul pe care l-ati fi platit in Romania, nu mai platiti impozit in Romania;
- daca impozitul platit in strainatate este mai mic decat impozitul pe care l-ati fi platit in Romania, platiti in Romania diferenta de impozit.
Si intr-un caz si in celalalt, trebuie sa dovediti plata efectiva a impozitului in strainatate.
II. Daca intre Romania si statul respectiv nu exista conventie de evitare a dublei impuneri, platiti si in Romania impozit.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Off-shore
ciubotariualin
Buna ziua,
As dori sa infiintez un off-shore intr-un \"paradis fiscal, si se pare ca exista companii in Romania care se ocupa de asa ceva (infiintare ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.