avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copil nascut in UE, toata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copil nascut in UE, toata familia fiind repatriata in RO

Buna seara,

Suntem veniti in Romania,in martie 2014 din Italia dupa,12 ani de rezidenta,copilul fiind nascut in 2003 in Italia.In Italia am beneficiat de alocatie pt. copil de la Statul Italian,din aprilie 2014 am dus toate actele necesare pt. alocatia copilului dar nimeni de 10 luni nu vor sa raspunda la cererea mea.M-am adresat Directiei Munci Arad si la Primaria din comuna Sicula unde am domiciliu.

Va multumesc pt. atentia acordata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 3 Ianuarie 2015
Depuneti o sesizare la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
email : anps@prestatiisociale.ro

ANPIS are printre atributii :
- controlul aplicării unitare şi respectării reglementărilor în domeniul său de activitate, al modului de asigurare, administrare şi gestionare a beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale;
- asigură exercitarea activităţilor de inspecţie la nivel naţional în domeniul sistemului naţional de asistenţă socială si controlează modul în care sunt respectate prevederile legale privind stabilirea, acordarea şi promovarea drepturilor sociale ale cetăţenilor de către autorităţile administraţiei publice, precum şi de către alte persoane fizice şi juridice, publice şi private. etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului lucasonia lucasonia Buna ziua am o nelamurire,,in luna Decembrie 2015 nu mi-a venit alocatia copilului in varsta de 1 an,,azi am fost la posta si am intrebat de ce nu a venit si ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana student, 21 de ani gaby777 gaby777 Lucrez in italia cu contract de munca.Am o fata de 21 de ani care e studenta in Romania.Are dreptul la alocatie europeana la aceasta varsta? (vezi toată discuția)