avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPLICAT TOTUL: Nu avem contract cu apa si canalizare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPLICAT TOTUL: Nu avem contract cu apa si canalizare din 2008

Buna ziua,
Este un cartier cu case individuale, si s-a inceput constructiile din 2003, unde acum este terminat, dar dupa cum ne spune de la institutia de apa si canalizare nu este dat in primire la primaria locala, si dansii nu poate prelua. La ora actuala nu avem nici un contract cu apa si canalizare la casa, din 2008 cand sa terminat, desi am facut bransamentele pe banii nostri nu ne face contract institutia din oras, ne mentine cu justificarea ca nu este data in primire primariei, consililui local. Au contract din 2003 cu firma de constructii, care in 2011 a renovat din nou contractul si acum de catva timp, cum i sa schimbat numele la firma a facut un nou contract. Mentionez ca avem contract cu celelalte institutii cum ar fi gazul si electrica avem contracte, separate. Problema este ca in 2009 sa infiintat o asociatie de proprietari, unde noi si mai multi proprietari nu am aderat, si nu suntem membrii ai asociatiei, insa presedintele si administratorul ne-a inclus in aceasta asociatie si ne cere cheltuieli, care sunt la asociatie, pe care noi nu le platim si ne poarta prin judecatorii si tribunale. Cheltuieli la asociatie sunt; salariile presedintelui administratorului, lumina de pe strada dar de fapt este de la casa din cartier unde are sediul asociatia, ( o platim prin impozitul anual la primarie) cheltuieli telefonice, consum de hirtie si bariera care este de la inceputul constructiei, si care pazeste organizarea de santier, cam astea sunt. noi nu locuim acolo si nu locuieste nimeni, apa consumata foarte putina am cerut sa o platim direct in contul firmei dar nu vor, ne spune sa platim la asociatie desi nu este corect si am platit, suntem la zi cu plata, insa noi continuam sa nu avem nici un contract cu institutia de apa din oras, si cu nici o institutie. Avocatul la alti vecini care sunt in situatia noastra i-a sfatuit sa nu mai plateasca consumul de apa.
As dori sa procedez la fel ce ma sfatuiti?
Problema e complicata, dar unde in lumea civilizata te poate pune la plata unor cheltuieli la o asociatie fara sa ai un contract de asociere semnat intre asociatie si proprietar? Mai mentionez, ca casele sunt total particulare cu teren in fata si spatele casei, deci nu exista nici un fel de condomeniu. Invoca condomeniu casa, sediu unde are asociatia prin contract cu firma de constructii. Presedintele asociatiei este avocat de profesie si membru in barou din oras, si cu asta va spun multe.Asa ca situatia noastra este destul de complicata.
Ce ne sfatuiti legal? Sau ce recomandari ne puteti da?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: NICUIOAN , utilizator 17:38, 4 Ianuarie 2015
1-Aspectul ca ati inteles sa nu incheiati acord de asociere cu asociatia de proprietari are consecinte strict in ceea ce priveste drepturile dvs in asociatie
In rest,toate obligatiile membrilor proprietari-inclusiv cheltuielile revin si acelora care au inteles sa nu incheie acord de asociere
2-Sunteti obligati sa achitati parti comune,chiar daca nu sunteti membrii proprietari
Incercati sa solutionati amiabil deoarece prin instanta riscati sa fiti obligat la plata costuri majorate
3-Daca este vorba despre ansamblu rezidential,cu imobile distincte -a caror proprietari au inteles sa infiinteze asociatie de proprietari,aveti obligatia sa achitati costurile aferente
Daca presedintele este si avocat,este evident ca in instanta va fi o lupta grea,care nu va garanteaza solutie favorabila
Da, multumesc, la punctul 2 va marturisesc ca nu sunt parti comune, nu avem nimic in condomeniu aici este problema,,,,,
Suntem in judecatorie si tribunal cu patru dosare de pretentii, printre care primul l-am pierdut fiiind tardiv si nu a fost timp de reactionare, prin mai multe nereguli facute, al doilea l-am castigat si celelalte doua sunt pe rol.
In ceia ce priveste contractul cu institutia apa si canalizare, cum de am putut incheia contract cu institutia de gaz si cea electrica'? aceste doua institutii nu s-a intilnit cu problema ca certierul nu este predat la primarie?
Dc. aveti recomandari va rog ......

Mutumesc,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri intretinere nicugreu nicugreu Buna ziua,am o matusa care locuieste intr-un apartament cu doua camere dar datorita faptului ca sa imbolnavit a trebuit sa o mut mai aproape de locuinta ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit alina_25 alina_25 O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)