avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie nou nascut in afara tarii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie nou nascut in afara tarii

La multi ani frumosi avocatnet.ro.
buna ziua, as dori sa ma lamuriti asupra "alocatiei nou nascut" pe care statul roman o ofera cetatenilor romaniei, si anume, noi suntem parinti de gemeni din luna iulie 2014, sutem rezidenti in grecia de 8 ani si pana acum nu am beneficiat de nici un fel de alocatie pt copii(aici in grecia abia in luna aprilie vom face declaraia de venit pe anul 2014, urmand ca la sf. lui 2015 sa ni se acorde alocatia, retroactiv pe anul 2014 urmand ca in 2016 sa luam pt 2015 s.a.m.d, alocatia fiind undeva la 40e/copil/luna, si as dori sa stiu cat este alocatia nou nascut in romania in cazul gemenilor, daca suntem indreptatiti sa beneficiem de ea,si daca da, ce acte va trebuia sa aducem noi de aici(mentionez ca transcrierea certificatelor de nastere s-a facut in luna dec) si daca beneficiem si de alte drepturi , tinand cont ca nici unul dintre noi nu am avut venituri in romania in ultimii ani.
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
sc_marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat nastere... mama purtatoare sc_marian sc_marian Buna ziua, supun atentiei d-stra urmatoarea situatie. Suntem o familie de romani rezidenti in Grecia, care pentru visul de a avea un copil a trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat grecesc in romania cheran_z cheran_z am nascut un copil in grecia are certificat grecesc as vrea sa stiu unde il pot transcrie in romania si ce acte imi trebuie si cat costa pt ca vreau sa ai fac ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in sua corineta15 corineta15 As dori sa stiu cum pot sa solicit alocatia copilului meu recent nascut in SUA. Parintilor le este imposibil sa ajunga in Romania in urmatorul an, asa c-am ... (vezi toată discuția)