avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU INDEMNIZATIE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU INDEMNIZATIE COPIL

SUNT IN CIC CU BEBE CARE ARE 1 AN SI 7 LUNI.SUNT INSARCINATA CU BEBE DOI CARE SE VA NASTE DUPA CE BEBE UNU VA IMPLINI 2 ANI.DACA IMI PLATESC CONTRIBUTIA PANE SE VA NASTE BEBE POT PRIMI CIC SI PT AL DOILEA COPIL?
Cel mai recent răspuns: diana35 , utilizator 13:26, 5 Ianuarie 2015
In acest caz, somajul a fost suspendat pe durata CCC, urmand a se relua la data expirarii duratei CCC.

Legea nr.76/2002
art. 5
(1)Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
g)pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani sau 7 ani, in cazul copilului cu handicap;
.....
(3)Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
....

Asadar, imediat dupa terminarea CCC depuneti la AJOFM cerere de reluarea platii indemnizatiei de somaj.

Perioada de somaj va intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC2.
va mulumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Cate luni trebuie sa am lucrate minim astfel incat sa pot ramane insarcinata si sa beneficiez de concediu de doi ani pentru bebe? monica_14 monica_14 Cate luni trebuie sa am lucrate minim astfel incat sa pot ramane insarcinata si sa beneficiez de concediu de doi ani pentru bebe? Lucrez cu carte de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil roxana2390 roxana2390 Buna ziua. Am urmatoarea situatie am fost in concediu crestere copil pana la data de 18.03.2016, tot in aceiasi data am incetat si contractul de munca, la ... (vezi toată discuția)