avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Contributie persoana cu handicap sau unitate protejata?
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Contributie persoana cu handicap sau unitate protejata?

Buna ziua,

Astazi am primit o oferta de contract de la o unitate protejata de prestare servicii de curatenie de 2 ori pe an. Din cate am citit, daca inchei un astfel de contract, nu mai sunt obligatasa platesc contributia pentru persoanele cu handicap(deoarece in unitatea mea am peste 50 de angajati). Este corect ce am inteles? Daca platesc de doua ori pe an unitatii protejate cu care inchei contractul nu mai este nevoie sa platesc deloc contributia pentru persoane cu handicap?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:54, 11 Ianuarie 2015
Potrivit HG 268/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap :
[ link extern ]

Art. 43. - În sensul art. 77 alin. (3) lit. b) din lege, achiziţionarea produselor sau serviciilor de la unităţile protejate se realizează lunar în baza unui contract, însoţit de factură şi de dovada plăţii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unitati protejate autorizate conf. legii 448/2006 carasclaudiu carasclaudiu Buna! Suntem o firma (soc. comerciala) cu capital integral de stat din subordinea consililui local, si dorim sa stim care sunt documetele si pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Speta unitate protejata ContSters169678 ContSters169678 O unitate protejata a fost infiintata de persoana cu handicap in conformitate cu art. 81 alin. 2 lit. b din L 448/2006 republicata si in care toti salariatii ... (vezi toată discuția)
Norme lg 448/2006 ENGFULL ENGFULL pe 15 februarie au fost publicate modificari la normele metodologice ale legii 448/2006 problema mea este legata de obligatia pers juridice de a angaja ... (vezi toată discuția)