avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarârea primei instante este definitiva si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarârea primei instante este definitiva si executorie?

Buna ziua,
am nevoie sa stiu daca hotararea in prima instanta ( tribunal) este definitiva si executorie; mentionez ca este vb despre relatii de munca; multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:05, 6 Ianuarie 2015
O puteti pune in executare daca aveti bani de luat.
Buna ziua,
Hotararea poate fi executorie si daca este nedefinitiva, in masura in care se solutioneaza o actiune in realizare. Hotărârile de primă instanţă, date cu execuţie vremelnică, devin executorii din momentul pronunţării lor;
Hotărârea pronunțată de tribunal nu este definitivă, chiar dacă în Codul muncii puteți să citiți altceva. Ea poate fi atacată cu apel, or hotărârile care pot fi atacate cu apel nu sunt definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila? JosefC JosefC Buna seara.Am si eu o intrebare : dupa ce se da hotararea judecatoreasca, scrie \\" cu drept de recurs in X zile \\"...Daca in decurs de \\"x\\" zile nu se ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a executarii pedepsei ? valerian75 valerian75 In cazul condamnarii definitive la o pedeapsa in regim de detentie,cat timp exista pentru a cere amanarea executarii pedepsei si cum se procedeaza ?Unde se ... (vezi toată discuția)