avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare firma cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare firma cu datorii

Am o firma mica care de-a lungul timpului a acumulat datorii la stat , as dori s-o vand sau s-o donez , întrebarea este daca pot face acest lucru fara a plati eu datoriile , cumparatorul fiind de acord cu preluarea datoriilor .
Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 09:25, 8 Ianuarie 2015
Fiecare administrator raspunde pt datoriile pe care le are firma in timpul mandatului sau. Asta inseamna ca peste cateva luni o sa va caute fiscul ca sa platiti datoriile pana la data vanzarii firmei si s-ar putea sa va acuze si de evaziune. Samsarii de firme va pacalesc ca scapati de datorii..
multumesc mult pentru raspuns , deci degeaba vand firma ca raman cu datorii ?
Firma se poate vinde si cu datorii doar daca cumparatorul accepta sa le preia in plata. Acceptul acestuia se face prin contractul de cesiune. Ramane doar sa gasiti si cumparatorul disponibil sa le preia. Mult succes :)
Apa_dulce a scris:

Firma se poate vinde si cu datorii doar daca cumparatorul accepta sa le preia in plata. Acceptul acestuia se face prin contractul de cesiune. Ramane doar sa gasiti si cumparatorul disponibil sa le preia. Mult succes :)

Numai ca datoriile nu le va plati nimeni niciodata si atunci va interveni raspunderea solidara, cf Art. 27 Cod proc. fiscala:
(2) Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, în condiţiile prezentului cod, răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
...
c) administratorii care, în perioada exercitării mandatului, cu rea-credinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţia legală de a cere instanţei competente deschiderea procedurii insolvenţei, pentru obligaţiile fiscale aferente perioadei respective şi rămase neachitate la data declarării stării de insolvabilitate;
d) administratorii sau orice alte persoane care, cu rea-credinţă, au determinat nedeclararea şi/sau neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare firme cu datorii - raspunderea administratorului utilizator44 utilizator44 am o societate si am datorii la stat (tva de plata. imp sal. imp. profit + dobanzi)100.000 ron daca o vand unei persoane cu tot cu datorii schimbat adm. si ... (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)