avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... livret militar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

livret militar

Buna ziua si La multi ani! pentru 2015.
va rog sa-mi spuneti daca depunerea copiei de livret militar la dosarul de pensie are vreo influenta in calculul pensiei. Asa cum se proceda inainte , in timpul facultatii am facut si trei ani pregatire militara, iar la final am obtinut un livret.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 9 Ianuarie 2015
1. Perioada de instructie militara din timpul studentiei, pentru studente, nu este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie.

2. Numai perioada de studenta la zi este asimilata stagiului de cotizare la pensie.
Daca nu are nici o influenta, de ce este prevazut in cererea de pensionare acest document?
multumesc!
1. Livretul militar este prevazut, in special, pentru barbati pentru ca ei faceau armata in afara facultatii sau a locului de munca.

2. - In cazul femeilor care au facut armata in timpul facultatii nu este necesar livretul militar la dosarl de pensie.
- Mai ales ca dvs. ati facut aceasta instructie militara in timpul frecventarii cursurilor de zi care sunt luate in calcul ca perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie (deci oricum nu mergeau luate amandiua).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate prelungiti medical si stagiul militar la femei se valorifica la acordarea pensiei pentru limita de varsta? ARMIN54 ARMIN54 Buna ziua, as dori sa aflu, daca la pensia la limita de varsta, se iau in considerare anii de facultate prelungiti medical si perioadele de convocare si ... (vezi toată discuția)
Pregatire militara fete in timpul studentiei geneva07 geneva07 Perioada pregatirii militare in timpul studentiei(cu obtinere de livret militar) confera posibilitatea acumularii de vechime la pensionare la limita de varsta? ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)