avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza cfp
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza cfp

directorul financiar contabil poate sa puna viza cfp ,in cadrul unui spital?
Cel mai recent răspuns: ariana2014 , utilizator 14:52, 9 Ianuarie 2015
Da.
Controlul financiar preventiv propriu se exercita, prin viza, de persoane din cadrul compartimentului financiar-contabil, desemnate in acest sens de catre managerului institutiei prin act de numire emis de catre acesta.
Actul de numire va cuprinde si limitele de competenta in exercitarea controlului financiar preventiv propriu. Persoanele desemnate sa efectueze aceasta activitate sunt altele decat cele care initiaza operatiunea supusa vizei.
Persoanele insarcinate cu CFP sunt Directorul Financiar Contabil, iar in cazul actelor care trebuie semnate/aprobate de catre Directorul Financiar Contabil (ex: contracte de achizitii), CFP se realizeaza de catre o alta persoana din cadrul departamentului financiar-contabil, in vederea respectarii principiului separarii atributiilor.
Persoana care exercita CFP propriu nu trebuie sa fie implicata, prin sarcinile de serviciu, in efectuarea operatiunii supuse controlului financiar preventiv propriu.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutie publica; viza cfp stanila_andrei89 stanila_andrei89 Buna seara, O speta daca se poate  Intr-o institutie publica singura persoana care lucra in cadrul departamentul de achizitii, si-a dat demisia. Pana in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate viza cfp vacanta vacanta In prezent acord viza CFP pe contracte si comenzi .Va rog sa precizati daca : 1.-pot viza CFP si ordonantarile de plata in lipsa persoanei desemnate ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea acordarii vizei cfp cu calitatea de membru in comisia de analiza, evaluare si negociere pentru cumparare directa (cerere de oferte) dynamic dynamic Buna ziua, Sunt persoana care acorda viza CFP pe contractele comerciale in firma. Recent am fost numit prin decizia directorului general al firmei ca membru ... (vezi toată discuția)