avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. De la ce varsta pot candida ca viceprimar ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. De la ce varsta pot candida ca viceprimar sau consilier local?

Nu stiu daca aici se incadreaza intrebarea mea dar as vrea sa stiu de la ce varsta poti candida ca consilier sau viceprimar la o primarie de la sat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 6 Iunie 2009
Cred ca orice persoana care are capacitate deplina de exercitiu -adica persoana majora si careia nu i-a u fost interzise sa u ingradite unele sau altele dreptur( de ex. drepturile electorale- dreptul de a alerge si a fi ales) si nu este pusa sub interdicite judecatoreasca , poate candida pentru aceste functii.
Au dreptul de a fi alesi consilieri sau primari cetatenii cu drept de vot care au
implinit virsta de 23 ani.
Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativteritoriale
in care urmeaza sa fie alese.
ionutzt a scris:

Nu stiu daca aici se incadreaza intrebarea mea dar as vrea sa stiu de la ce varsta poti candida ca consilier sau viceprimar la o primarie de la sat?

Au dreptul de a fi alesi consilieri sau primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pâna in ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constitutia României, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viceprimar fara bacalaureat TudorEmilia TudorEmilia Buna seara, poate ocupa un consilier local functia de viceprimar daca are doar scoala profesionala? sau necesita si bacalaureatul, studii superioara ... (vezi toată discuția)
Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)
De ce oare nu se poate? baza baza in alegerie locale, doi frati,(frate si sora); cu nume diferte( prin casatorie) din partide diferite, pot candida la funtia de consilier local? (vezi toată discuția)