In data de 14.05.2009,am inregistrat un contract de munca la DMPS ,cu inceperea activitatii din 01.06.2009, acest angajat mi-a cerut o adeverinta pentru a face ceva analize la spital.Intrebarea mea este:
-dat fiind faptul ca e angajat de 5 zile si pentru el inca nu s-a platit nimic la sanatate beneficiaza de servicii medicale?
-ce adeverinta trebuie sa eliberez?
-trebuie vizata de casa de asig de sanatate?
Prin prezenta se certifica faptul ca dl/dna _________________________________________,
CNP ________________________ act de identitate ____ seria ____ nr._________________, eliberat de _______________________ la data de ______________, cu domiciliul in ___________________, str. _______________________ nr. ____ bl. ___sc. ___ ap.____, jud. ______________, are calitatea de salariat si i s-a retinut si virat lunar contributia pentru asigurarile sociale de sanatate, potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoana mai sus mentionata figureaza in evidentele noastre cu urmatorii coasigurati (sot/sotie, parinti, aflati in intretinere) :
1. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
2. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
3. Nume, prenume, _________________________________ CNP _______________________
Prezenta adeverinta are o perioada de valabilitate de 3 luni de la data emiterii.
Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice, declaram ca datele din adeverinta sunt corecte si complete.
ADMINISTRATOR __________________
2. Chiar daca este nou angajat (poate a mai lucrat in alta parte) ii eliberati adeverinta.
Adaug la ce a scris tudorvaleriu:
' Pentru ca nu ati calculat salariile pentru luna iunie 2009, in adeverinta scrieti ca " i se va retine contributia pentru asigurari sociale de sanatate incepand cu data de .....................(data cand a fost anagajat la dv.)
La pozitia urmatoare - Persoana mai sus mentionata " o sa figureze in evidentele ".................
Modelul de adeverinta este cel scris de tudorvaleriu (este un model impus, aparut in MO).
Adeverinta nu trebuie vizata de CASMB.
Scuze.