avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie CASS pentru dobanzi bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie CASS pentru dobanzi bancare

Intrebarea mea este, daca fiind student si titular al unui depozit bancar mai este obligatorie plata CASS pentru dobanda realizata? Si ce reprezinta calitatea de student conform legii romane? Eu am avut un depozit bancar pe numele meu inca din 2008 cand am si obtinut calitatea de student. Apoi dupa obtinerea licentei, in 2012, am devenit masterand in cadrul UPB pana anul trecut.
Decizia venita este valabila pentru tot anul 2012 ceea ce mi s-a parut usor ciudat deoarece pana in luna octombrie a acelui an am avut inca calitatea de student !?
Si desigur ar trebui sa ma astept si la decizii pentru anii 2013, 2014, 2015.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
RaduLupu, utilizator
Cel mai recent răspuns: RaduLupu , utilizator 18:18, 9 Ianuarie 2015
Sunteti scutit de plata CASS doar pentru anumite categorii de venituri. Contributia nu se aplica la categorii de persoane ci categorii de venituri, altfel s-ar face discriminari. Platesc CASS si minorii pentru veniturile salariale obtinute in conditiile legii.
Calitatea de student nu va scuteste de plata taxelor, pentru ca nu sunteti categorie defavorizata (cum sunt persoanele cu handicap). Stiu cativa studenti super-bogati....ce-ar insemna asta? Toti in Romania am fi de maine studenti :)) doar ca sa nu ne platim taxele.
Reformulez intrebarea, poate nu am fost inteles bine. Avand calitatea de student, dupa depunerea unei adeverinte de student la CJASS am primit o adeverinta prin care mi-a fost recunoscuta calitatea de asigurat (student fara loc de munca, varsta sub 26 de ani). Acum in calitatea aceea de asigurat mai este necesara plata contributiei CASS pentru veniturile obtinute din dobanzi bancare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa- mi spuneti daca ma pot informa despre situatia mea in legatura cu CASS si unde pot face asta? Sunt casatorita si sunt coasigurat, dar au ... (vezi toată discuția)
Contributie la asigurarile sociale de sanatate adrian7x7 adrian7x7 Salut , am primit o hartie de la anaf pe anul 2012 \\\\"decizie de impunere anuala\\\\" in urma careia s-a stabilit ca am de plata 468 de lei , nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Asigurare cass fara plata contributiei mshboss1 mshboss1 Buna seara! Ma intereseaza daca un student in anul intai, in varsta de 20 de ani,trebuie sa plateasca asigurari de sanatate pt veniturile obtinute din ... (vezi toată discuția)