avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Elevi scosi afara inainte de inceperea orelor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Elevi scosi afara inainte de inceperea orelor

La scoala unde invata copii mei, in fiecare dimineata elevii au obligatia sa iasa din scoala si sa faca un rand grupati pe clase. Toti elevii din cls. 1-8 fac acest lucru.
Acum ca este deja ger si frig, elevii ies in continuare afara insotiti de cadrul didactic de serviciu. Lucrul acesta ma deranjeaza, deoarece unii elevi ies dezbracati si cu capul gol, si chiar si pentru 5 minute cat dureaza aceasta iesire afara, unor elevi le e frig si de asemenea si copiilor mei, iar aceasta iesire afara continuu, poate sa duca la raceala elevilor.

Exista in vreo lege a invatamantului o asemenea desfasurare in care sa se specifice ca elevii sa iasa afara din scoala, sa faca randul pe clase, si apoi cu aprobarea cadrului didactic de serviciu sa poata intra in scoala?
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 08:01, 3 Iulie 2015
Copiii d-voastra s-au imbolnavit ca urmare a acestor tratamente? Ca am fost si eu elev si astfel de exercitii faceam si noi, chiar si dezbracati la -10 grade; ne prindeau bine pentru ca ne intareau sistemul imunitar si ne caleau. Eu personal numar pe degetele de la o mana racelile din viata mea si-s deja la jumatatea ei....multumesc invatatoarei ca ne scotea 5 minute despuiati in frig in fiecare zi (iarna)!
Pe copiii de azi ii imbolnaveste mancarea proasta si statul aiurea la televizor si mersul la mall...nu exercitiile fizice 5 minute in frig.
Eu m intrebat daca e legal, nu ca e bine asa. Scrie in vreo lege?
Nu pentru exercitii fizice sunt scosi afara, ci pentru aliniere si rugaciune.
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
danaa1, utilizator
Nu este prevazut în nici o lege sau regulament asa ceva. Mi se pare deplasat să scoți copiii afară pentru rugăciune.Acest lucru se poate face și în sala de clasă.
Rugaciune????? Cind a devenit neconstitutionala obligativitatea participarii la orele de religie? ISJ stie ce se intimpla in scoala aia?
asta se practica! Rugaciunea si uneori imnul nationalei, Desteapta-te Romane!

Alte discuții în legătură

Fiica mea este eleva de gimnaziu la liceul de muzica ... Alexandra Fit Alexandra Fit Buna seara, Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica din Brasov. Aici invata elevi din clasa 0 pana in clasa a XII-a. Scoala dispune de doar 3 ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)