avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Fetița mea, elevă în clasa I, a plecat singură din ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Fetița mea, elevă în clasa I, a plecat singură din parcul de lângă școală, în care sunt scoși de învățător. Vă rog să mă îndrumați cum aș putea proceda ca să trag un semnal de alarmă

Buna ziua,

Fetita mea este eleva in clasa I-a la o scoala de cartier din sectorul 2. Regulamentul scolii spune ca la terminarea orelor parintii nu au voie sa intre in curtea scolii sa isi ia copii, ci ii asteapta intr-un parculet care este gard in gard cu scoala, dar care are si o alta iesire libera la trotuar si strada. Astazi copii au fost scosi de catre profesrul de religie mai repede decat de obicei, iar eu am ajuns cu 2 minute inainte sa se sune de iesire, insa fetita mea nu mai era in parc. Desi am discutat de multe ori cu ea despre a nu parasi incinta sau a nu pleca singura, astazi a plecat singura pentru prima data. Am cautat-o jumatate de ora, din fericire pentru mine a fost indrumata sa se intoarca inapoi la scoala de catre un bunic. Se putea intampla insa altceva. Consider ca acest regulament al scolii de a scoate copii care sunt inca destul de mici in afara scolii este in totala nesiguranta a copiilor. Am fost luata peste picior de catre directorul adjunct al scoliii atunci cand am fot sa discut despre acest lucru si mi s-a cam dat de inteles ca este vina mea ca a plecat singura. Mi s-a pus in vedere ca asta e regulamentul si ghinionul meu daca nu sunt de acord cu el. Exista vre-un articol de lege care m-ar putea ajuta sa depun o reclamatie? Daca ar fi preluati din curtea scolii sunt convinsa ca ar fi mult mai greu sa treaca de paznicii celor 2 intrari in scoala. Va rog sa ma indrumati cum as putea proceda ca sa depun totusi un semnal de alarma. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 09:46, 16 Mai 2018
Aveti perfecta dreptate, iar initiatorul unei asemenea proceduri este un BOU. Problema cred ca este de competenta Politiei Sector 2. Oricand un parinte poate intarzia.
Faceti o sesizare in scris catre inspectoratul scolar si eventual catre minister .Trebuie sa relatati cele povestite si sa cereti sa fie luate masuri,nu trebuie sa indicati regulamente sau disp legale.
Buna ziua.
Ati mentionat: "Astazi copii au fost scosi de catre profesrul de religie mai repede decat de obicei, iar eu am ajuns cu 2 minute inainte sa se sune de iesire".
1. Unitatea scolara este responsabila de absolut tot ceea ce se intampla cu copiii/elevii pentru toata durata procesului didactic (orarul zilnic), in conformitate cu prevederile contractului pe care, probabil, l-ati incheiat cu aceasta unitate de invatamant. L-ati primit si semnat ?
2. In cazul in care situatia prezentata de catre dumneavoastra este veridica (fac referire la ore precise si exacte), depuneti sesizari, in scris, catre conducerea scolii, inspectoratul scolar si sectia de politie de care apartineti. De preferinta, in doua exemplare (pentru fiecare institutie la care depuneti sesizarea), pentru a va ramane cate un exemplar cu numarul/data inregistrarii. Pentru orice eventualitate. Fiecare institutie, conform legislatiei in vigoare, ar trebui sa declanseze o ancheta la care, mai mult ca sigur veti fi solicitata pentru alte declaratii lamuritoare (foarte posibil sa va fie solicitati si martori - persoane care pot atesta/confirma spusele dumneavoastra; apartinatorii altor copii).
Termenul legal pentru raspuns este de 30 zile. In caz de depasire a acestui termen veti fi notificata asupra acestui aspect (ancheta fiind nefinalizata in termenul antementionat). Asa ar trebui. Teoretic.
3. Am trecut printr-o situatie identica. S-a reglementat. Foarte repede.
4. Din punctul meu de vedere, toata aceasta problema putea fi evitata daca dl. profesor de religie ar fi respectat orarul/programul didactic. Ma abtin de la comentarii.
5. Va doresc succes.
Multumesc farte mult pentru raspuns. Sa inteleg ca la dvoastra au renuntat sa interzica parintilor sa intre in curtea scolii? Multumesc inca o data!
Cu multa placere.
Mai rau.
Iesirea copiiilor s-a facut si se face DIRECT in strada, in fata scolii, intr-o piata imensa, cu o parcare pe masura, amplasata exact in fata scolii si cu un trafic infernal ("meniu complet").
Imaginati-va circa 350 copii si cel putin tot atatia apartinatori. Cu usurinta se poate organiza un miting, mai repede decat iti gasesti copilul.
"Problema" a fost tot "profesorul de religie". A terminat ora mai repede cu 20 minute si a scos copiii IN strada. Trebuia sa ajunga la o alta scoala, unde avea ore in continuare. Simplu si logic, nu ?
Am procedat in consecinta (identic cu ceea ce v-am sugerat si dumneavoastra) si in mai putin de 30 zile problema a fost rezolvata. "Profesorul de religie" nu a mai predat la scoala respectiva, de atunci si pana in ziua de azi.
"Istorioara" mea s-a petrecut in urma cu 17 ani, fiica mea fiind in clasa a treia. Pericolul a fost mai mare, avand in vedere faptul ca fiind mai maricica, prinsese curaj.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Invatamant preuniversitar maria1956 maria1956 Buna ziua, este legal ca un cadru didactic sa nu permita iesirea in timpul orei unui elev ( 14- 18ani ) pentru a merge la baie? Dar s-a constatat ca defapt ... (vezi toată discuția)
Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea sandoor sandoor Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam ... (vezi toată discuția)