avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ora de religie si programul copiilor care nu participa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea

Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam dorinta ca copilul nostru sa participe sau nu la aceasta ''indeletnicire'', noi NU dorim acest lucru impreuna cu inca 3 parinti din clasa.( aprox aceasi situatie si in alte clase) Acum invatatoarele ne ''forteaza mana'' avertizand ca ele nu au obligatia de a asigura o indeletnicire elevilor care nu doresc ora de religie, maxim o supravegheaza dar cu conditia ca trebuie sa stea in liniste in calasa... ''adica tot participa mutual'' ori ne ducem copilul la ora 9 in loc de ora 8 in ziua respectiva, lucru la fel de imposibil fiindca amandoi lucram... Ce putem face, ce cai legale avem ca sa putem beneficia de dreptul nostru stipulat in lege ??? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:59, 29 Septembrie 2015
Inchipuiti-va ca incep orele de curs la ora 9, chiar asa incepe ziua respectiva , de la ora 9, e treaba dvs cum va organizati daca vreti ca cineva sa duca copilul la scoala cand incep pt el orele de curs . De la ora 8 merg copiii care participa la ora de religie.
Nu vad in ce masura va forteaza mana si in ce fel. Nu inteleg ce pretentii aveti..



Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Încercați să considerați ora de religie ca un pas în educația copilului. Cei mai mari savanți ai lumii au fost profund credincioși- Max Planck, care a revoluționat înțelegerea lumii atomice, Albert Einstein, Faraday, etc. . Potrivit studiilor, Biblia este socotită cea mai influentă carte a lumii.Este o părere- poate dacă vom învăța din copilărie să avem mai multă dragoste, mai multă compasiune căci aceste lucruri sunt în esență învățăturile religiei, vom trece mai ușor prin viață.
Cred că ar trebui lăsați copiii să învețe câte ceva în loc să bată maidanele, discotecile, barurile. E părerea mea!!!!!!!!!!!!!!
Chiar acum cateva ore Ministrul Educatiei a declarat ca se vor lua masuri impotriva cadrelor didactice care fac presiuni la adresa parintilor pentru a semna cererea de inscriere la cursurile de religie. Cum in cazul dvs. nu este vorba de o presiune a invatatoarei, ci mai degraba de faptul ca probabil la ora 9 trebuie sa fiti la serviciu si astfel nu puteti duce si copilul la scoala, trebuie sa gasiti o solutie in interiorul familiei.
Pana cand Parlamentul nu pune in acord Legea Educatiei cu decizia CCR, probabil ca fiecare scoala va stabili cum isi vor petrece timpul copiii care nu frecventeaza ora de religie, conform recomandarilor de anul trecut facute de Ministerul Educatiei: ora de studiu la biblioteca sub supravegherea bibliotecarei, discutii cu psihologul de scoala ori la sala de sport.
Trimiteti in atentia directorului scolii o adresa in care solicitati sa vi se faca cunoscut care este modalitatea stabilita, pentru ca angajatii scolii sa aiba grija de copiii care nu frecventeaza ora de religie.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
Ares-3, moderator
Nu pot sa-mi incihpui, la inceputul anului scolar s-a stabilit un orar, care stipuleaza ''programul de lucru'' cum pentru orice angajat este obligatoriu respectarea programului de lucru consider ca este valabil si pentru scoala...
Probabil cererea de exprimare a optiunii e necesara pentru organizarea anului scolar viitor, altfel ar fi ilegala. E clar ca de acum inainte vor face astfel de cereri doar cei care VOR ca ai lor copii sa participe la ora de religie, ceilalti nu trebuie sa dea nicio declaratie sau ceva de genul asta.
Solutia care mie mi s-ar parea normala ar fi ca ora de religie sa fie ultima din zi, astfel incat copiii care nu participa sa poata pleca acasa.

Alte discuții în legătură

Ora de religie, situatii controversate tarkan tarkan 1. Parintii sunt de religii diferite. Cine hotaraste inscrierea la ora de religie in cazul in care parintii sunt casatoriti? Dar in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Cine sta cu elevii care nu fac religie n80 n80 Buna seara, va scriu cu rugamintea de a-mi aduce niste lamuriri la ordinul privind ora de religie. Sunt invatatoarea unei clase a II- a, iar ora de religie e ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere in sala de cursuri ramo81 ramo81 pt faptul ca fiul meu este batut la scoala am decis sa propun sa se monteze camere in clasa pt a putea fi verificata atat invatatoarea cat si copii ce fac la ... (vezi toată discuția)