avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cine sta cu elevii care nu fac religie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cine sta cu elevii care nu fac religie

Buna seara, va scriu cu rugamintea de a-mi aduce niste lamuriri la ordinul privind ora de religie. Sunt invatatoarea unei clase a II- a, iar ora de religie e prima ora, joia. Am o fetita in clasa, care nu face religie, iar dna director mi-a spus ca trebuie sa vin pe 8, sa stau cu fetita intr-o sala oarecare. Eu as vrea sa vin pe 9. Dna director mi-a spus ca sunt incadrata cu 20 de ore, iar la clasa a II-a eu nu tin cele 20 ore, ci doar 16, ca trebuie sa fiu in scoala de la 8 la 12. Dar eu am si consiliere parinti chiar joia de la 12 la 13. Aici as avea eu cateva intrebari. Poate scoala sa ma oblige sa supraveghez sau sa muncesc cu un elev in ora de religie? Este obligata scoala sa organizeze un program fetei, chiar daca este religia prima ora? Eu chiar sunt obligata sa vin pe 8, chiar daca am engleza sau religie prima ora? Este adevarat ceea ce spune doamna director ca trebuie sa fiu 20 de ore in scoala? Daca trebuie sa stau cate 4 ore pe zi in scoala, nu e suficient sa stau de la 9 la 13? Eu nu am semnat nicaieri ca am luat la cunostinta aceste obligatii ce mi se aduc acum in fata. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: n80 , utilizator 10:02, 2 Octombrie 2015
Este o situatie delicata. Va scriu cum se vad lucrurile din perspectiva unui parinte care nu isi lasa copilul la ora de religie. Intentionez sa nu imi las copilul sa participe la ora de religie si i-am adresat aceeasi intrebare invatatoarei: ce face copilul meu in timpul orei de religie, cine il supravegheaza? Raspunsul a fost oarecum socant: pai cum ce face? Sta in clasa cu ceilalti copii....adica participa totusi la ora, desi eu nu sunt de acord. E clar ca nu exista o practica unitara in toate unitatile scolare si fiecare face asa cum il taie capul. Si atunci, ma intreb de ce mi s-a mai cerut acordul daca cel mic, practic, e obligat sa asiste desi nu eu nu sunt de acord? Ii pune cineva dopuri in urechi ca sa nu auda ce se vorbeste? Parerea mea este ca religia se face in biserica si nu in scoala. Si ca aceste ore de religie ar trebui tinute in biserica, intr-o zi de sambata sau duminica, si cine vrea sa mearga, bine...cine nu ......
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
ContSters36960, utilizator
Buna ziua, eu am cerut parerea unui specialist in legea invatamantului. Eu nu am condamnat copiii sau parintii ai caror copii nu fac religie (este optiunea fiecaruia) si nici nu am vrut dezbateri pe tema "religie in scoala". Dorinta mea era de a afla obligatiile mele, ca invatator al clasei, in timpul orei de religie. Multumesc ca nu ma veti bombarda cu altfel sau astfel de teorii despre religie. Eu am dorit doar legislatie si atat!
Am rezolvat intr-un fel sau altul situatia cu fetita ce nu face religie. Ea este in siguranta la o alta clasa, dar acum ramane o alta intrebare... Eu sunt obligata sa fiu in scoala la ora 8, chiar daca elevii clasei mele au religie sau engleza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauzele dintre orele de clasa a elevilor mihaialbert mihaialbert Buna ziua, Am un copil in clasa I. Petrece 4 ore de cursuri zilnic de luni pana joi la scoala, iar vinerea are 5 ore. Nemultumirea mea este ca in pauze toti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu invatatoarea ramo81 ramo81 bunaziua am si eu o nelamurire ce pot sa-i fac unei invatatoare care are clasa 1 si ii terorizeaza cumplit pe copii ii bate ii pune in jenunchi cu ... (vezi toată discuția)
Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea sandoor sandoor Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam ... (vezi toată discuția)