avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil cu contract determinat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil cu contract determinat

buan ziua ,as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj pentru a lua indemnizatie pt crestere copil avand in vedere ca sunt anagajata pe perioada detrminata ,mai am trei luuuuni si imi expira contractul si sunt insarcinata in prima luna,vechime nu am decat 6 luni la ei si in ultimele 24 de luni ..deci atunci cand mi se termina contractu voi avea 9 luni la ei si in cadrul munci, si3 luni de sarcina ...am inteles k trebuie sa am 12 luni cotizati pentru a beneficia de somaj k apoi a intru in maternitate de la ei ...este cuva vre-o portita ca sa beneficiez de acest somaj ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 10 Ianuarie 2015
O solutie ar fi prelungirea duratei c.i.m. cu cel putin 3 luni , astfel incat sa aveti posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Din somaj, puteti intra in concediu de maternitate si apoi in cel pentru cresterea copilului.
deci nu am nici o sasa ..ei nu cred k il vor prelungi pt k am avut un caz asemanator la servici si nu l au prelungit avand in vedere k fata avea 7 luni de sarcina ..multumesc
O alta solutie ar fi angajrea dvs intr-un alt loc de munca pe durata determinata sau desfasurarea de activitati independente sub forma PFA, Intreprindere Individuala sau Intreprindere Familiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! la momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata ... Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! La momentul actual sunt în ccc1, și sunt insarcinata cu al doilea copil. Primul copil va face doi ani în decembrie iar al doilea se va naște ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Am o prietena in urmatoarea situatie: S-a angajat pe 30.august.2010 cu un contract individual de munca pe perioada determinta de 1 an de zile, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului alinaonu alinaonu am avut somaj pana in ian 2011 apoi n-am mai gasit de munca .acum sunt insarcinata in 5 luni .cum as putea sa beneficiez din nou de somaj cate luni ar trebui ... (vezi toată discuția)