avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil.

Buna ziua.
In ziua de 26.01.2014 s-a nascut fiica mea ,iar luna mai 2014 am intrat in concediu crestere copil,incepand cu luna iulie m-am reintors la munca, primind stimulentul de insertie, cu toate ca eu optasem pentru concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani.
Mai este posibil sa pot reintra in concediu crestere copil pana in luna ianuarie 2016 cum a fost posibil prima oara?
Cel mai recent răspuns: ioan_claudiu84 , utilizator 18:58, 10 Ianuarie 2015
1. Daca initial ati solicitat concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani a copilului si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an puteati beneficia de stimulentul de insertie numai dupa ce implinea copilul 1 an.

2. Daca ati primit stimulentul de insertie inainte de a implini copilul 1 an este posibil sa vi se solicite sa-l restituiti, de la data cand ati primit si pana a implinit copil 1 an.

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani puteti oricand sa solicitati reintrarea in CCC.
- Cand ati solicitat stimulentul de insertie plata indemnizatiei pentru CCC a fost suspendata asa ca acum puteti solicita reluarea ei.

4. Eu va recomand insa sa verificati daca in cerere nu cumva ati solicitat indemnizatie pentru CCC pana la varsta de 1 an.
- In acest caz ati primit corect stimulentul de insertie (si il veti primi pana implineste copilul 2 ani) si nu mai puteti solicita reintrarea in CCC.
Am solicitat CCC 2 ani(sigur) (nu stiu daca difera la cei din cadrul MAI)? pentru ca am luat in acele 2 luni mai putin cu 75 lei la salariu
1. Prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor este aceeasi pentru toata lumea, indiferent de locul de munca.

2. Daca e asa cum spuneti inseamna ca ati primit ilegal stimulentul de insertie de la data cand ati reluat activitatea si pana a implini copilul 1 an.

3. V-am recomandat sa verificati deoarece cunosc cazuri cand persoane, sigure ca au optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani, au verificat si au vazut ca, din greseala, pe cererea tip, au bifat optiunea "pana la varsta de 1 an".
sunt sigur ca am optat pentru 2 ani ,(de la financiar mi-au spus ca daca optez pentru doi ani pierd la salariu 45 lei din 2000, daca optez pentru 2 ani pierd 75 lei din acelasi salariu), stimulentul de insertie il primesc de la locul de munca nu de la casa de pensii sau cum ii spune, si in perioada cand am fost in concediu crestere copil ,cele 2 luni ,banii i-amprimit tot de la angajator nu de la casa
deci ma pot reintoarce la CCC ? depunand aceleasi acte sau se iau in considerare actele de atunci ,si trebuie doar un raport catre comandant?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie dan123456 dan123456 daca optez pe un an pt indemnizatia de crestere a copilului dupa cat timp pot sa renunt la indemnizatie ca sa pot sa primesc suplimentu de 500 de lei? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)