avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Plata minimis IMM 2014 - pentru cunoscatorii situatiei
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Plata minimis IMM 2014 - pentru cunoscatorii situatiei

La ultima sesiune de depunere de proiecte prin Schema de minimis (HG 274/2014), care a avut loc in inanuarie 2014, cererea de plata trebuia depusa pana la data de 1 noiembrie. Conform Ghidului solicitantului, platile urmau sa se efectueze pana cel tarziu la data de 31.12.2014.
Din pacate, aceste plati nu au fost inca facute, iar beneficiarii, dintre care multi indatorati pana peste cap, cu banca in ceafa, cu noii angajati conform planului de afaceri si conditiilor impuse, carora nu le pot da de lucru dar le platesc contributiile si salariile, nu primesc nici un raspuns clar. Aceasta desi bani au fost alocati inca de la rectificarile bugetare din august.
Am inteles ca au platit la primii 1000 inscrisi (sigur, dintre acestia, doar cei acceptati la finantare), iar pentru restul n-a mai fost de unde. Ceea ce nu e corect, deoarece au spus de la inceput ca nu conteaza ordinea inscrierii si ca se acorda tuturor celor inscrisi pe site, in ordinea punctajului. Departamentul pentru IMM promite plata in primul trimestru din 2015, dar nu ofera anagjament scris.
M-ar interesa in baza carei legi statul isi permite sa isi bata joc de IMM-urile si asa greu incercate in vremurile astea de criza?
Cel mai recent răspuns: georgica107 , utilizator 15:47, 20 Ianuarie 2015
Dvs sunteti beneficiarul unui acord de finantare pe aceasta schema de minimis?
Din expunerea dvs, generala, este ceva ce nu se cupleaza. Dvs incepeti discutia cu cererea de plata a ajutorului de minimis, care se face in anumite conditii indelinite, vezi cap 5 din procedura, si incheiati cu faptul ca au fost platiti(?????)primii 1000 inscrisi, ceea ce nu este relevant. Pentru a se face plata acestui ajutor de minimis de catre Min. Finantelor trebuiesc indelinite anumite conditii.
Va rog sa fiti mai explicit , mai ales daca sunteti beneficiar al acestei scheme.
Da, este vorba de un beneficiar al acestei scheme, cu acordul semnat, tot tacamul, care a achizitionat, a intocmit dosarul cererii de plata, din cate am inteles telefonic s-a verificat si e ok (nu s-a primit nimic scris).
Are nr. RUE peste 1000 si da, pana la RUE 1007 s-a platit deja. Aici ma refer doar la cei care au intrunit conditiile si au fost admisi la plata, nu la toti cei 1007. Deci chiar e relevant acel nr. RUE, care s-a acordat in functie de punctaj si ordinea depunerii cererii.
Ce ma enerveaza e ca la unii s-a platit, iar la altii nu. Nu e o dovada de transparenta din partea ministerului.
Ori poate s-au gandit ca e prea putin doua-trei luni dobanda, sa mai castige si bancile un pic !???
Dupa verificarea documentatiei cerererii de plata urmeaza ca sa se faca vizita la locul implementarii. A primit instiintare in acest sens? Plata se face dupa ce vizita la locul implementarii a fost efectuata si toate sunt ok.
Cat priveste nr. RUE acesta se da in momentul inscrierii proiectului online, si sunt foarte multi care nu au fost eligibili ca sa semneze acordul de finantare.
CElor carora li s-a platit au fost mai rapizi cu achizitia, au avut vizita pe teren si ok-ul pentru plata. In functie de zona in care s-a implementat proiectul, poate sunt aglomeraati cei de la OTIMMC sau Finante pentru vizita....Cu siguranta nu este rea intentie.
Acel Benficiar poate face notificare la OTIMMC pentru a afla care ete stadiul si cand este planificat pentru vizita. Astfel va primi raspuns in scris.
Nu a primit instiintare in acest sens si nici nu a venit nimeni in vizita pentru ca se stia inca de anul trecut ca nu ajung banii pentru toti. Acuma stau si ma gandesc, daca omul se apuca de lucru inca de la data achizitiei (octombrie), cum ar putea demonstra dupa ceva luni de functionare si uzaj, ca bunurile achizitionate au fost noi? Doar pe baza unor poze?

Si nu are legatura momentul achizitiei, din moment ce clar s-a specificat ca banii au ajuns si s-au platit pana la nr. RUE 1007.

Alte discuții în legătură

Plata minimis 2014 D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, Sunt antreprenor de 12 ani, am 38 de ani, detin mai multe afaceri in domeniul productiei, comertului si a serviciilor. Societati care fac afaceri ... (vezi toată discuția)
Schema minimis ghiuri1986 ghiuri1986 Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de aceasta schema de \'\'ajutor\'\' de minimis.Sunt unul dintre cei cu proiect aprobat iar din pacate nu prea am cum sa ... (vezi toată discuția)
Ajutoare de minimis pentru infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2012! Daniela Bolog Daniela Bolog 4 mai 2012 Pentru a asigura demararea in conditii optime a campaniei agricole din toamna, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a elaborat proiectul ... (vezi toată discuția)