avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata minimis 2014
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata minimis 2014

Buna ziua,

Sunt antreprenor de 12 ani, am 38 de ani, detin mai multe afaceri in domeniul productiei, comertului si a serviciilor. Societati care fac afaceri transparente, produc, sunt pe profit si platesc taxe si impozite.

Dupa 12 ani de munca, an de an cu profit reinvestit,etc., am fost sfatuit de catre o firma de consultanta sa ne inschriem in programul national minimis 2014, avand in vedere ca aveam rezultate financiare excelente, nu aveam datorii, probabil ca faceam parte din nisa fericita a IMM-urilor care erau eligibili pentru acest program.
Nu sunt naiv, lucrez de prea multi ani in aceasta tara... am fost sceptic de la bun inceput, m-am lasat convins pentru ca eram exact in momentul in care firma mea de productie era pe un trend ascendent, semnasem cateva contracte noi pentru export si avem nevoie la o faza din productie de un utilaj nou cu o tehnologie moderna, de capacitate mare de productie.

Asadar sunt unul din cazurile "nefericite" al experimentului minimis 2014... care dupa parerea mea este o alta dovada de iresponsabilitate si ignoranta totala din partea guvernului.
Ne-am inscris... a fost acceptat dosarul... am semnat acordul de finantare anul trecut... am implementat proiectul (am facut achizitia, am angajat oamenii conform planului de afaceri)... dupa care am primit vestea cea mare :

"Avand in vedere ca Anexa nr. 3 la Legea nr. 186/2014 a bugetului de stat pe anul 2015 nu prevede sume alocate schemei de minimis pentru investitii realizate de intreprinderile mici si mijlocii aprobata prin HG 274/2013 cu completarile si modificarile ulterioare, va informam ca la acest moment nu este indeplinita conditia de ridicare a clauzei suspensive din cadrul Acordurilor de finantare semnate pentru anul 2015."

Directia Generala Politici Antreprenoriale din cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri va intreprinde toate demersurile pentru introducerea sumelor aferente Acordurilor de finantare in bugetul institutiei la prima rectificare bugetara din anul 2015.

Intrebarea mea este daca exista vre-o sansa sa recuperez prin justitie suma din acordul de finantare ?


Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
D Tiberiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata minimis imm 2014 - pentru cunoscatorii situatiei georgica107 georgica107 La ultima sesiune de depunere de proiecte prin Schema de minimis (HG 274/2014), care a avut loc in inanuarie 2014, cererea de plata trebuia depusa pana la data ... (vezi toată discuția)
O noua schema de ajutor de minimis pentru imm-uri! Daniela Bolog Daniela Bolog 10 mai 2013 Ministerul Finantelor a pregatit o noua schema de ajutor de minimis prin care se intentioneaza sustinerea in continuare a IMM-urilor in vederea ... (vezi toată discuția)
Oferta bancii include credite acordate din surse de finantare bei cu garantia jeremie Daniela Bolog Daniela Bolog 30 octombrie 2012 IMM-urile care acceseaza creditele din surse BEI cu garantia JEREMIE beneficiaza atat de costurile mai reduse ale sursei de finantare puse ... (vezi toată discuția)