avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra podului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra podului

Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit in 4 parti egale corespunzatoare celor patru apartamente aflate la ultimul etaj iar accesul in pod se face prin patru scari escamotabile,una in fiecare apartament.Dezvoltatorul spune ca este avantajul pe care il au cei care cumpara apartamentele de la etajul patru.Cum as putea sa obtin drept de proprietate asupra podului?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:21, 10 Ianuarie 2015
Podul face parte din părțile si dependințele comune ale imobilului. Acestea cu acordul proprietarilor printr o convenție pot trece din coproprietate comuna forțată in coproprietate comuna pe cote parti si sa vi se vanda acea parte asta daca este posibil si nu afectează într un fel accesul la acoperiș sau alta facilitate sau utilitate.
Din ce imi spuneti dvs inteleg ca dezvoltatorul ma minte si ca au drept asupra podului toti proprietarii din imobilul respectiv dar cum li se asigura acestora accesul daca scara este,din constructie,la mine in apartament?
Daca in contractul de vânzare cumpărare este specificat ca va vinde sdi acel spatiu înseamnăca ssunteți proprietar al acelui spatiu, daca nu este așa cvum v am spus inițialsi este ddoar o facilitate făcută apartamentelor de la ultimul nivel. Facilitate nu este egal cvu proprietate.
Va multumesc pentru promptitudine si mai am o intrebare: daca ma apuc si-l amenajez in spatiu de locuit,cu aprobarile de rigoare,ce mi se poate intampla?
Întâi trebuie sa obțineți proprietatea apoi sa obțineți autorizație de la PPrimărie de schimbare de destinație si apoi sa l amenajați daca nu faceți aceste lucruri riscați sa investiți niste bani degeaba.

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Vanzare pivnite + pod ContSters22096 ContSters22096 imobil cu 1 etaj. X este proprietar al parterului. Y detine proprietatea pentru etajul 1 al aceluiasi imobil (casa). atat X, cat si Y detin in proprietate ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)