avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra podului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra podului

Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit in 4 parti egale corespunzatoare celor patru apartamente aflate la ultimul etaj iar accesul in pod se face prin patru scari escamotabile,una in fiecare apartament.Dezvoltatorul spune ca este avantajul pe care il au cei care cumpara apartamentele de la etajul patru.Cum as putea sa obtin drept de proprietate asupra podului?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:21, 10 Ianuarie 2015
in cazul vanzarii unui imobil format din mai multe apartamente, respectiv un bloc in care sunt mai multe apartamente si blocul este apartamentat, partile comune indivize sunt:
Terenul cladit si necladit, pivnita, intrarea in bloc, in pivnita, casa scarilor, fundatia , zidurile, jgeaburile , scocutile, podul, acoperisul, precum si instalatiile de apa, canalizare, gaze naturale, instalatia electica pana la intrarea in fiecare paprtament . Toate sunt in cote parti indivize in functie de suprafata utila a fiecarui apartament.
Deci podul va revine in cote parti indivize, iar daca vreti sa ii schimbati destinatia, trebuie sa aveti acordul tuturor coindivizarilor, apoi sa ii dati alta destinatie.
Inteleg ca nu e un simplu pod, e o mansarda in toata regula. Oricum, vor fi probleme, pentru ca pentru statutul de mansarda (locuibila sau nu) constructorul trebuia sa obtina toate autorizatiile de construire si doar cu acordul proprietarilor din bloc. Daca nu e trecuta in acel "antecontract" dar i s-a facut reclama apartamentului ca vezi doamne are pod, atunci cu siguranta vanzatorul nu are niciun drept asupra lui, e doar condominiu ca si scara blocului.(adica proprietate comuna) Mai mult, daca d-voastra va apucati sa depozitati lucruri acolo sau sa amenajati si se intampla un incendiu, o furtuna care ia acoperisul si distruge niste masini etc etc sunteti bun de plata pentru toate pagubele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Vanzare pivnite + pod ContSters22096 ContSters22096 imobil cu 1 etaj. X este proprietar al parterului. Y detine proprietatea pentru etajul 1 al aceluiasi imobil (casa). atat X, cat si Y detin in proprietate ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)