avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra podului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra podului

Buna seara!Vreau sa cumpar un apartament cu doua camere situat la etajul 4/4 al unui bloc nou construit cu pod.Blocul este prevazut cu pod care este impartit in 4 parti egale corespunzatoare celor patru apartamente aflate la ultimul etaj iar accesul in pod se face prin patru scari escamotabile,una in fiecare apartament.Dezvoltatorul spune ca este avantajul pe care il au cei care cumpara apartamentele de la etajul patru.Cum as putea sa obtin drept de proprietate asupra podului?
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:21, 10 Ianuarie 2015
Cred ca e putin probabil ca dezvoltatorul sa-mi poata vinde si dreptul de proprietate asupra podului pentru ca nu stiu daca il are deci cred ca va ramane la stadiul de facilitate...Cand am intrebat despre pod mi s-a spus ca vom face un act aditional la contractul de vanzare-cumparare pentru ca nu s-a facut precizare in antecontractul de vanzare-cumparare despre situatia podului.Este posibil ca dezvoltatorul sa aiba actele necesare si drepturile de proprietate asupra podului intrucat el a construit pereti despartitori si a montat cate o scara de acces in fiecare dintre cele 4 apartamente de la ultimul etaj?
Este posibil. Trebuie să vedeți ca este intabulata suprafața respectiva si fiscalizata.
daca ar fi intabulata ar aparea in extrasul de carte funciara al apartamentului?
Posibil in cf a apartamentului sau intabulata distinct.
ok!multumesc mult! O seara buna!

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Vanzare pivnite + pod ContSters22096 ContSters22096 imobil cu 1 etaj. X este proprietar al parterului. Y detine proprietatea pentru etajul 1 al aceluiasi imobil (casa). atat X, cat si Y detin in proprietate ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)