avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un unchi vrea sa mi lase averea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un unchi vrea sa mi lase averea

Buna,
Am un unchi care vrea sa mi lase casa de la tara mie, si as dori un sfat .
Cum ar fi mai bine pentru a evita discutiile cu alte rude?c/v sau mostenire SAU?
Cam cat m ar costa aprox?(la o valoare totala de aprox 16 000 e)
El e deacord sa vina cu mine la notar
Ar fi o casa cu anexe si niste pamant
Mentionez ca pamantul agricol il are arendat la o firma aprox 3 ha
Pot sa reziliez contractul de arenda?,As dori sa fac eu ceva cu terenul agricol.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:22, 11 Ianuarie 2015
Unchiul are sotie ,copii? Ce fel de unchi va este?
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator
este fratele lu taicameu
nu are familie si nici copii
Atunci poate sa va doneze operațiune mai costisitoare sau poate sa va lase testament autentic, cost redus. La donație deveniți proprietar de la momentul actului, la testament după dezbaterea succesiunii unchiului, adică după decesul unchiului. Costurile exacte vi le spune un notar după ce se consulta expertiza imobiliara pt uzul notarilor pt anul 2015. Pt donație va trebuie cadastru si intabulare. Pt testament nu.
Eu consider ca ar fi mai sigur un act de vanzare.

Unchiul se poate casatori sau sa apara vreun copil...

Se poate face un act de vanzare cu retinerea dreptului de uzufruct pentru unchi daca vrea sa locuiasca acolo.
Daca se da preț caci de esența vânzării este prețul se poate face si vânzareinsa este mai costisitor deoarece se va pplăti si impozit la vânzare , daca nu se da oret este tot donatie! La donație nu se plătește impozit in cazul de fata de aceea am întrebat gradul de rudenie. In ce privește copii...ei pot apărea oricând fara vreo căsătorie sau de acum incolo...
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire brandoza2004 brandoza2004 buna ziua,bunica e dec de 2 anii au mai ramas ca mostenitorii de drept bunicul si 2 fice..una nu vrea sa deschida succesiunea pana nu moare bunicul,eu ca ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare sau donatie din partea familiei? twinspix twinspix Buna ziua, in cazul in care mostenitorii legali ai parintilor decedati sunt doi frati, dintre care unul nu are copii, iar celalalt un singur copil si ambii ... (vezi toată discuția)