avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Paguba materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Paguba materiala

Am o problema cu cainii unui vecin. Este a treia oara cand cainii vecinului intra in curtea me si-mi decimeaza sistematic efectivul de iepuri. Precizez ca curtea in care am crescatoria este imprejmuita. Insa cainii sunt foarte inventivi si patrund prin diferite forme in curte. Am solicitat vecinului sa-si tina cainii acasa sau sa faca ceva cu ei sa nu mai vina la mine in curte si mi-a raspuns ca nu are ce sa faca. Intrebarea mea este : cum pot sa actionez legal sa-l determin sa raspunda pentru paguba si iresponsabilitatea lui. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:30, 11 Ianuarie 2015
Simplu, actionare in instanta , cu cerere de despagubire pentru fapta cainilor, vecinul trebuie sa va plateasca paguba sau sa va dea iepurii (daca sunt res genera). Singura problema este cum va administrati probele in fata instantei, adica cum faceti dovada a ceea ce afirmati. Luati ma suri pentru identificarea si conservarea probelor. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte comuna, vecinii au facut gradina zoologica gremlin? gremlin? Buna ziua , Va scriu cu disperare deoarece nu stiu cum sa fac in urmatoarea situatie delicata in care ma aflu : locuiesc la curte,intr-o zona foarte ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Stricaciuni produse de cainele vecinului- unde ma pot adresa? ContSters359348 ContSters359348 Un vecin are un ciine . Acest ciine este tot timpul dezlegat . Acesta intra in curtea mea , si imi produce stricaciuni. Nu papa gaini etc , deoarece nu am . ... (vezi toată discuția)