avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrare cu copil in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrare cu copil in Romania

Pot sa intru in Romania din Serbia cu copilul fara procura sotului. Are certificat de nastere romanesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:23, 15 Ianuarie 2015
Daca copilul are numai cetatenia romana ar trebui sa puteti intra in Romania fara probleme.
Insa, ar fi bine sa stiti ca tatal isi poate lua copilul inapoi in Serbia prin intermediul justitiei.

Incercati sa va informati cat se poate de bine mai inainte de a proceda in acest fel ca sa stiti exact ce ar trebui facut.
Va multumesc pentru raspuns.Dar sa mai dau niste amanunte, poate va vor fi si dumneavoastra si mie de folos.Ne-am casatorit in Iasi la starea civila. Eu am domiciliul stabil in Iasi, la fel si el, fiind cetatean sarb, permisul de sedere,valabil 5 ani la aceasi adresa. In prezent locuim cu chirie in Belgrad. Copilul s-a nascut la Belgrad, dar avand si certificat de nastere romanesc. V-am spus ca as vrea sa imi vizitez parintii, pe care nu i-am mai vazut de doi ani, dar el fiind pilot de avion nu prea il vad pe acasa.
Cum sa procedez?
Va multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Daca va intoarceti ulterior in Serbia nu vor fi probleme.

Copilul are si cetatenie sarba?
Ca sa calatoriti cu copilul, trebuie sa aveti act de calatorie, daca cel mic nu are pasaport aveti nevoie de un titlu de calatorie si atat pasaportul sau acel titlu, le obtineti daca aveti acordul tatalui, altfel nu.
Daca cel mic are pasaport, veniti fara probleme, nu aveti nevoie de acordul tatalui.
Ce poate face tatal daca nu va intoarceti , e sa ceara inapoierea copilului.
V-am spus ca nasterea copilului a avut loc la Belgrad. Deci are certificat de nastere sarbesc, dar are si certificat de nastere romanesc.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru serbia? iulian1958 iulian1958 Pentru o calatorie in Serbia e nevoie de pasaport ? Poate nu este locul potrivit unde sa pun o astfel de intrebare, dar poate stie cineva...(eventual un site, ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate a cetatenilor minori M_K_V M_K_V Fiica mea are cetatenie dubla, romana si sarba. Locuim in Austria si vrem sa calatorim in Serbia. Pasaportul roman i-a expirat; cel sarbesc este valabil. Poate ... (vezi toată discuția)