avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atestat Taxi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atestat Taxi

Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi

Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen pentru atestat deoarece am cazier judiciar

am avut o condamnare de 2 ani in anul 2009 am executat acesta pedepsa dupa care am fost eliberat in anul 2011
3 ani de zile nu am avut alte condamnari sau dosare penale !!

In Legea nr 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere
din cate am reusit eu sa gasesc nu scrie ca are trebui sa am caziuerul judiciar curat !!!

Art. 27
(1) Conditiile de pregatire profesionala a conducatorilor auto in vederea obtinerii certificatului de atestare a pregatirii profesionale, necesar practicarii activitatii de taximetrist se vor stabili de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.
(2) Pregatirea profesionala va fi asigurata, de regula, in judetul respectiv, printr-o unitate de scolarizare a conducatorilor auto, autorizata pe baza unei programe de scolarizare, aprobata de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.
(3) Pentru a putea urma cursurile de pregatire profesionala, conducatorii auto solicitanti vor prezenta urmatoarele documente:
a) cerere-tip;
b) copie de pe permisul de conducere valabil;
c) cazierul judiciar;
d) copie de pe cartea de munca, daca exista;
e) copie de pe actul de identitate;
f) dovada ca este apt medical si psihologic pentru transportul de persoane;
g) adeverinta eliberata de Serviciul Politiei Rutiere, din care sa rezulte ca in ultimul an nu a avut suspendat dreptul de a conduce un autovehicul si nu a fost implicat in accidente rutiere;
h) dovada platii taxei de scolarizare, a taxei privind testul-grila si a costului certificatului de atestare a pregatirii profesionale.


Daca ma poate ajuta cineva cu acesta problema prin a-mi spune pot promova acest examen pentru atestatul de taxi in condiitile care am cazier judiciar ?
Multumesc .

Alte discuții în legătură

Examen atestat sofer de taxi lenai lenai buna ziua, am fost condamnat 5 ani pentru contrabanda cu tigari,iar in luna mai m-am eliberat. in aceste conditii pot da examen ptr atestat sofer taxi? (vezi toată discuția)
Atestat taxi StoianRadu StoianRadu Am o condamnare ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea ... (vezi toată discuția)
Se poate da arr in judecata ?! StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)