avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se poate da ARR in judecata ?!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se poate da ARR in judecata ?!

Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea aplicarii pedepsei - termen de incercare 2 ani pentru savarsirea faptei prev. de art. 336 alin.1 NCP, art.5 NCP dispusa prin S.P. nr,106 din 14.01.2015" .
Am avut permisul suspendat in perioada 06.11.2012 -06.01.2013,fiind retinut pana la inscrierea sentintei .
Am facut o petitie online la Autoritatea Rutiera ROMANA ,intreband daca am dreptul sa obtin de la dumnealor atestatul de competenta profesionala transport in regim de taxi, si am primit urmatorul raspuns ,in scris prin curier
Urmare adresei dumneavoastra transmisa prin E-mail si inregistrata la A.R.R. sub nr.6471/09.03.2015, precizam ca ,raportat la prevederile art.6 din Anexa la OMT nr. 3/2008 pentru aprobarea normelor privind atestarea profesionala a conducatorilor auto care efectueaza transport de persoane in regim de taxi ,sau transport in regim de inchiriere si agrearea autovehiculelor care efectueaza transport in regim de taxi, precum si cele ale art. 27din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere , cu modificarile ulterioare, practicarea activitatii de transport persoane in regim de taxi este conditionata de lipsa sanctiunilor penale din certificatul de cazier judiciar.
Semnata de Director General al A.R.R. ........o doamna ca vad ca nu am voie sa dau nume.
Acum in prima vedere raspunsul ar fi O.K. daca nu te duci la Art.6 din anexa la OMT nr. 3/2008 care spune ca ,,Pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala..... ,solicitantii vor prezenta documentele prevazute la art.27 alin.3 din Legea nr. 38/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare''.Si legea asta zice asa: Art.27
(1)Conditiile de pregatire profesionala a conducatorilor auto in vederea obtinerii certificatului de atestare profesionala, necesar practicarii activitatii de transport de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere, se vor stabili prin ordin al ministrului transporturilor, tinand cont si de prevederile prezentei legi.
(2)Pregatirea profesionala a conducatorilor auto va fi asigurata in judetul respectiv sau in municipiul Bucuresti, dupa caz, printr-o unitate de scolarizare a conducatorilor auto autorizata, pe baza unei programe de scolarizare, aprobata prin ordin al ministrului transporturilor.
(3)Pentru a putea urma cursurile de pregatire profesionala, conducatorii auto solicitanti vor prezenta urmatoarele documente:
a)cerere-tip;
b)copie de pe permisul de conducere valabil;
c)cazierul judiciar;
d)copie de pe carnetul de munca, daca exista;
e)copie de pe actul de identitate;
f)dovada ca sunt apti medical si psihologic pentru transportul de persoane;
g)adeverinta eliberata de serviciul politiei rutiere, din care sa rezulte ca in ultimul an nu au avut suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pentru conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului sau a substantelor stupefiante ori nu au fost implicati in accidente rutiere soldate cu victime, din culpa lor.
Prin urmare nu scrie in nici una din legile invocate de ARR in raspuns ca obtinerea atestatului ,,este conditionata de lipsa sanctiunilor penale din certificatul de cazier judiciar", altfel banuiesc ,asa ar fi fost scrisa legea .
Faptul ca se cere un cazier judiciar, este probabil pentru a vedea ca a cineva care are fapte inscrise in cazier sa nu fie decazut din drepturile de a practica aceasta meserie Eu nu sunt decazut din nici un drept cu aceasta condamnare si cu toate acestea vad ca sunt refuzat de catre culmea o agentie din cadrul unui minister al statului ROMAN . X-(
Rog daca stie cineva ce se poate face in aceasta situatie si la cine pot sa ma plang .
Da, ARR-ul poate fi dat in judecata, vorbesc din propria-mi experienta!
Daca doriti amanunte, va pot trimite un mesaj privat.
Si inca ceva: exista o anume procedura pt. a anula in parte/in totalitate o lege, in cazul d-voastra legea taximetriei, 38/2003, actualizata in 2014. Trec peste amanunte, in final va fi sesizata CCR care se va pronunta. Dar pana atunci vi se ,,albeste" cazierul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Admin, administrator
Multumesc frumos pentru raspuns !
Cred ca trebuie sa fac acest lucru si sa dau A.R.R. in judecata, pentru ca din cate am inteles sunt destui in situatia mea si cel putin pentru mine la varsta si pregatirea mea si inca 2 ani cazierul pe care il am, taximetria pare cam ultima solutie pentru a-mi intretine familia .Daca dureaza atat de mult un proces cu ei cum ar trebui procedat?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat taxi StoianRadu StoianRadu Am o condamnare ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea ... (vezi toată discuția)
Arr incalca drepturile civile ? StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Atestat taxi yomaryo yomaryo Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen ... (vezi toată discuția)