avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ARR incalca drepturile civile ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ARR incalca drepturile civile ?

Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea aplicarii pedepsei - termen de incercare 2 ani pentru savarsirea faptei prev. de art. 336 alin.1 NCP, art.5 NCP dispusa prin S.P. nr,106 din 14.01.2015" .
Am avut permisul suspendat in perioada 06.11.2012 -06.01.2013,fiind retinut pana la inscrierea sentintei .
Am mers la scoala de soferi sa intreb daca se pot aplica pentru atestat Taxi si am fost trimis la sediul ARR din str. Funzei ,unde nu au stiut raspunsul si am fost trimis mai departe la ARR din cadrul Ministerului Transporturilor la biroul judiciar, unde au spus ca trebuie sa am cazierul curat .Acum nu stiu ce sa mai inteleg daca articolul 90 din legea amanarii pedepsei spune ca :,,(1) Persoanei fata de care s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei nu i se mai aplica pedeapsa si nu este supusa nici unei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita, daca nu a savarsit din nou o infractiune pana la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amanarii si nu s-a descoperit o cauza de anulare.
(2) Amanarea aplicarii pedepsei nu produce efecte asupra executarii masurilor de siguranta si a obligatiilor civile prevazute in hotarare'' .Cum poate o institutie din cadrul unui minister sa ia decizii care sa prejudicieze un cetatean care in urma unei sentinte penale ,,nu este supusa nici unei decaderi, interdictii sau incapacitati ce ar putea decurge din infractiunea savarsita'',sau poate nu inteleg eu limba romana si atunci sunt cel care greseste. Rog daca se poate si cunoaste cineva situatia sa faca lumina in intunericul ce incearca ARR-ul sa #-o
Mulumesc !
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 08:02, 12 Martie 2015
Cam multe nereguli la arr!
Stiu si eu una, m-am lovit de ea. Nu poti fi manager de transport marfa/calatori decat la o singura firma.
,,Motivarea" e halucinanta: cica ai face concurenta neloiala, ai ,,da din casa".
Nu vorbesc de incalcarea constitutiei, a codului muncii, etc.
Ok, asa sa fie, dar un contabil poate ,,contabiliza" n firme de transport marfa/calatori si daca cineva stie ceva despre o firma, apoi ala in mod sigur e contabilul.
Daca aveti vreo hartie de la arr din care sa reiasa ce ati patit cu ei, puteti ataca actul in instanta pe calea contenciosului administrativ.
Daca v-au facut din vorbe, depuneti in scris la arr o solicitare de aprobare pt. efectuarea cursului si ulterior sustinerea examenului pt. dobandirea atestatului pt. conducator auto taxi.
Raspunsul lor va va da dreptul sa va adresati instantei care poate da o hotarare care sa tina loc de ,,aprobare" pt. sustinere curs/examen conducator auto taxi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)
Se poate da arr in judecata ?! StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Înscriere cazier judiciar tiramysu80 tiramysu80 Bună ziua, dacă am avut o sentință definitivă de un an închisoare amânată in favoarea la 2 ani de incercare in 2018 ( a trecut un an de la sentința ... (vezi toată discuția)