avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara! Am o mare nelamurire cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului. Urmeaza sa nasc in luna iunie 2015. Lucrez in domeniul educational- sunt profesoara. Norma intreaga a unui profesor este de 18 ore/saptamana- dar din anumite considerente eu in anul curent am avut decat 12 ore/saptamana. Contractul de munca este pe perioada determinata. De la 9 sept 2014 pana la 30 august 2015. Problema este ca neavand norma intreaga imi e teama ca nu ma incadrez pentru a primii indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca si anul 2013-2014 am lucrat tot in invatamant- dar la o alta scoala; cu contract tot pe perioada determinata de un an. Stiu ca atata timp cat in ultimele 12 luni am realizat venituri si am platit cotizatiile aferente indemnizatia se calculeaza ca 85% din media celor 12 luni. Si inca o intrebare. Ca dovada a veniturilor realizate am fila din revisal de la fiecare scoala in parte. E nevoie sa mai contactez si scoala la care am predat in anul 2013-2014? Sau mi se va elibera actele necesare de la scoala la care lucrez in prezent? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
Georgiana1188, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 12 Ianuarie 2015
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de norma didactica avuta - intreaga sau partiala - , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Intrucat data nasterii copilului este in iunie 2015, perioada eligibila pentru CCC este iulie 2014 - iunie 2015.

In acest caz :
- cererea de acordare a CCC se va depune la unitatea scolara unde aveti acum raportul de munca
- adeverintele tip pentru venituri se completeaza de catre fiecare angajator pe care l-ati avut in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care am doar 6 luni vechime? ContSters332880 ContSters332880 Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care am doar 6 luni vechime in munca si urmatoarea situatie... ? Am 23 de ani, sunt ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil? saramari saramari Am contract de munca din data de 3 aprilie determinat pe 3 luni dupa care am semnat pe cel nedeterminat .sunt insarcinata si nasc in luna martie , contractul ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului? oana-daniela oana-daniela Buna ziua din data de 01.07.2013 am un contract de cesiune drepturi de autor. Astazi 3 octombrie 2013 am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)