Buna seara! Am o mare nelamurire cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului. Urmeaza sa nasc in luna iunie 2015. Lucrez in domeniul educational- sunt profesoara. Norma intreaga a unui profesor este de 18 ore/saptamana- dar din anumite considerente eu in anul curent am avut decat 12 ore/saptamana. Contractul de munca este pe perioada determinata. De la 9 sept 2014 pana la 30 august 2015. Problema este ca neavand norma intreaga imi e teama ca nu ma incadrez pentru a primii indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca si anul 2013-2014 am lucrat tot in invatamant- dar la o alta scoala; cu contract tot pe perioada determinata de un an. Stiu ca atata timp cat in ultimele 12 luni am realizat venituri si am platit cotizatiile aferente indemnizatia se calculeaza ca 85% din media celor 12 luni. Si inca o intrebare. Ca dovada a veniturilor realizate am fila din revisal de la fiecare scoala in parte. E nevoie sa mai contactez si scoala la care am predat in anul 2013-2014? Sau mi se va elibera actele necesare de la scoala la care lucrez in prezent? Multumesc!
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de norma didactica avuta - intreaga sau partiala - , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Intrucat data nasterii copilului este in iunie 2015, perioada eligibila pentru CCC este iulie 2014 - iunie 2015.
In acest caz :
- cererea de acordare a CCC se va depune la unitatea scolara unde aveti acum raportul de munca
- adeverintele tip pentru venituri se completeaza de catre fiecare angajator pe care l-ati avut in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilui.