avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Cum poate fi convinsa o persoana ca are nevoie de ...
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Cum poate fi convinsa o persoana ca are nevoie de tratament de specialitate?

De un an de zile sunt hartuita, calomniată si ameninţata de o familie în care au fost multiple conflicte de buna relaţionare, inclusiv 2 iniţiative de divorţ din partea ei. Ambii, diagnosticaţi iniţial ca anxioşi – depresivi, acum prezintă şi evidente simptome paranoice: orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, exces de autoapreciere. Ambii suferă atât de megalomanie (mania grandorii) cat si de mania persecuţiei. Ea a făcut plângeri neîntemeiate atât la politie cat si la parchet si m-a ameninţat ca va face in continuare demersuri pentru a primi diverse controale si că va face tot posibilul să mă discrediteze. Toate acestea, au apărut ca urmare a faptului ca am vrut sa ii angajez soţul care, a fost suspectat ca, necăsătorita fiind şi cu o situaţie economico-financiara demna de invidiat ar fi interesat de mine şi ca eu as fi interesată de el ca bărbat şi nu ca simplu angajat. De altfel, ambii nu pot dovedi că au venituri minime si stabile pentru un trai decent, dar ea, a avut bafta unor moşteniri consistente, care le-a investit numai in haine, bijuterii şi bunuri de larg consum, fara a sti sa le gestioneze şi să facă investitii rentabile. Menţionez ca, toate bunurile sunt numai pe numele ei si, cu toate că el, care este de altfel o persoană inteligentă, frustat de eşecurile pe care le-a avut in ultima perioada din cauza ei - nu sunt sigurul angajator cu care a avut probleme din cauza ei - a devenit suspicios şi mi-e frica ca oricand, in contextul în care nevasta il amenintă sau il da afară din casa (nu pentru prima oara) acesta ma poate oricand agresa, deoarece ea, ii reporseaza sistematic ca toate se intampla numai din cauza mea.
Cum pot fi convinşi ca au nevoie de tratament de specialitate?
Ce pot face pentru a combate suspiciunile acesteia si a aplana conflictul?
:) Nu stiu daca tine de juridic problema dvs. :)
De aici din afara pare amuzant ...
Pana la urma este angajatul dumneavoastra sau nu?
Aveti doua intrebari:
1. De ce doriti sa ajutati pe cineva care nu doreste sa fie ajutat?
2.Daca stati la distanta,poate rezolvati problema.
Atat timp cat, dupa ultima audiere, politistul judiciar a dispus inceperea urmarii penale impotriva ei nu e de glumit. Tinand cont ca are ceva cunostinte la parchet, sotul ei a afirmat ca daca nu reuseste sa schimbe decizia acestui, trebuie sa ma fereasca Dumnezeu din calea lui. Din cate am inteles si de la politie si de la un psihiatru, numai daca ajung in proces cu ei si numai daca avocatul cere evaluare psihiatrica se poate face aceasta evaluare. Dar... la cum merg procesele in Romania pana atunci se pot intampla multe. Vreau sa sper ca voi reusi sa rezolv problema inaintea justitiei. A trecut aproape un an si de la "marunte, diverse şi sistematice" calomnii şi amenintari de imagine, dar si agresiune pe care l-a momentul respectiv nu am reclamat-o, sa ajuns la amenintare cu moartea - pe care am reusit sa o inregistrez.
elenaerdei a scris:

Pana la urma este angajatul dumneavoastra sau nu?
Aveti doua intrebari:
1. De ce doriti sa ajutati pe cineva care nu doreste sa fie ajutat?
2.Daca stati la distanta,poate rezolvati problema.

Nu este angajatul meu, la amenintarea sotiei, cu speranta ca asa va evita un conflict a renuntat la angajare.
1. Vreau sa ii ajut deoarece consider ca numai asa poate fi aplanat conflictul.
2. Momentan nu avem cum pastra distanta - stam in acelasi bloc, pe scari diferite.

Astept alte recomandari.
Stimata doamna,
La problemele invocate de dvs.exista un singur raspuns:pastrati distanta !Ati facut un bine,probabil v-ati facut datoria si nimic mai mult.Indiferenta ii deranjeaza cel mai tare pe cei de factura celor mentionati de dvs."Diagnosticele"va apartin si acestea pot fi luate doar sub beneficiu de inventar.
Va rog sa nu va suparati, dar cele relatate de dvs.,astfel cum au fost acestea inserate imi aduc aminte de o intamplare petrecuta cu multi ani in urma.O femeie a facut o sesizare la un tribunal cum ca intr-o seara a fost invitata sa coboare din apartamentul blocului in care locuia de catre un anume barbat.Aceasta s-a conformat ,ba chiar a mers apoi la acesta acasa.Femeia respectiva incheia sesizarea cam in felul urmator:"va rog sa il chemati pe respectivul barbat si sa il intrebati ce tot are cu mine sa ma ia tot timpul la el acasa"
In rest,
Mult succes si multa indiferenta !

Alte discuții în legătură

Hartuire broasca maria broasca maria am avut o relatie timp de 3 ani,in octombrie 2008 neam despartit de atunci si pana acum am mai tinut legatura vizitandune dar acum am hotarat sa inchei ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)
Acuzat de proxenetism fara dovezi. ajutor va rog comana comana Buna ziua,un ajutor va rog sau pur si simplu o perere.Viitorul meu sot a avut o disputa cu un vecin(discutii ca intre vecini),ulterior s-a sesizat politia sa ... (vezi toată discuția)