avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer drept proprietate casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer drept proprietate casa parinteasca

La CF am doar intabulat 5 ari pe care e un grajd. Este terenul pe care l-au cumparat parintii mei si pe care ulterior au construit casa.Este planul casei din 1968. Tatal meu a murit , nu am facut succesiune dar fratele meu , prin act facut la notar a renuntat la dreptul lui de succesine dupa tata. Acum ce vreau eu sa stiu este daca mai trebuie facuta succesiunea sau pot direc sa trec la intabulare?Mama vrea sa imi dea mie partea ei si m-ar interesa si daca pot sa fac direct intabularea pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: piatra , utilizator 14:16, 29 Ianuarie 2015
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata.
Bun , acum intrebarea mea este pot la succesiune , daca mama imi cedeaza partea ei sa fie apoi pe numele meu?
partea dansei din succesiune da poate fi trecuta pe numele dumneavoastra, daca am inteles bine practic fratele si mama renunta la mostenire si atunci sunteti singurul care mosteneste. In ceea ce priveste restul proprietatii ce se afla pe numele dumneaiei trebui facut un alt act( vanzare/cumparare donatie...).
Multumesc mult!
Am rezolvat cu mostenirea . Acum va intreb ce e mai bine sa fac cu partea mamei...sa fac contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sau donatie ?

Alte discuții în legătură

Reductiunea liberalitatilor excesive pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua.As avea o intrebare.Tata inainte de a deceda a facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera pentru casa catre sora mea. ... (vezi toată discuția)
Donatie vanzare cumparare nepot- bunic Anaxor86 Anaxor86 Buna ziua, Bunica mea vrea sa imi doneze 50% din partea ei dintr-un apartament cu 2 camere (celelalte procente fiind pe numele parintilor mei, 25% mama, 25% ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare poate fi contestat Cristian71 Cristian71 Mama mea mi-a vandut apartamentul contra sumei de 26000 de euro, bani care sunt trecuti in contract si doresc sa stiu daca sora mea vitrega are puterea de-a ... (vezi toată discuția)