avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de vanzare cumparare poate fi contestat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de vanzare cumparare poate fi contestat

Mama mea mi-a vandut apartamentul contra sumei de 26000 de euro, bani care sunt trecuti in contract si doresc sa stiu daca sora mea vitrega are puterea de-a contesta acest contract.
Mentionez ca mama a dobandit inainte sa fie casatorita cu tatal meu acum decedat. Sora este din prima casatorie a mamei mele.
Da. Are calitatea de mostenitor rezervatar.
Contractul de vanzare-cumparare prespune plata unei pret, real , sincer si serios.

Altminteri, acesta este lovit de nulitate absoluta, cauza de ineficacitate a actelor juridice , ce determina lipsa efectelor juridice a unui contract.


Pretul este de esenta contractului de vanzare-cumparare, nu de natura acestuia.

Cauza obligatiei ce incumba in sarcina cumparatorului este chiar plata pretului.

Trebuie facuta dovada platii pretului.



Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer drept proprietate casa parinteasca piatra piatra La CF am doar intabulat 5 ari pe care e un grajd. Este terenul pe care l-au cumparat parintii mei si pe care ulterior au construit casa.Este planul casei din ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare diamonda diamonda Tatal meu in varsta de 80 ani a facut un contract de vanzare fetei mele. Am o singura sora care inca nu stie de acest lucru. Sora mea poate sa conteste acest ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu daca parintii pot sa imi cedeze ( am vrea sa nu fie donatie in speranta ca taxele notariale sunt mai mici) cat sunt in viata un ... (vezi toată discuția)