avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in absenta uneia dintre parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in absenta uneia dintre parti

Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in Roma
Romania?
Puteti face acest lucru doar cu procura specială ptr ca altfel este obligatorie prezenta Dvs la înregistrarea cererii si la fiecare ședinta.
Reprezentarea este posibila in procesele de divort, in situatia in care reclamantul are domiciliul sau resedinta in strainatate.




Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens


- daca executa o pedeapsa privativa de libertate


- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces


Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.



(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -a
rt.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).





Puteti promova si dumneavoastra actiunea de divort, iar sotul dumneavoastra sa raspunda prin intampinare.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de un cetatean arab nadia34mandea nadia34mandea buna ziua o intrebare la dvs am va rog frumos am pe prietena mea romanca care locuieste in italia dar are o problema vrea sa divorteze de sotul arab .istoria ... (vezi toată discuția)
Divort cand unul dintre soti e in strainatate gluten gluten In cazul in care ablele parti sunt de acord sa divorteze,dar,una dintre parti se afla in strainatate( Germania) , SE poate da o declaratie in fata unei ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetean strain adriano27 adriano27 buna ziua.sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.sunt casatorit cu o cetateanca sarboiaca din 2009 dar din 2010 numai suntem impreuna.noi ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)