avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

Buna seara nu am beneficiat de reabilitarea de drept conform art.165 cp
astazi am ridicat cazierul judiciar in care am o condamnare de 2 ani dispusa din 12/01/2010 definitiva la 25/05/2010
in luna 10/2009 am fost retinut pentru acest mandat dupa care am fost eliberat conditionat in luna 03/2011
din calculele mele rezulta ca au trecut 3 ani fara a avea alte condamnari sau infractiuni si totusi nu am beneficiat de acesta reabilitare
trebuie sa fac ceva pentru a beneficia am nevoie de acest cazier curat urgent va multumesc celor care ma pot ajuta !!!
Cel mai recent răspuns: yomaryo , utilizator 20:49, 13 Ianuarie 2015
Daca s-a implinit termenul mergeti la IGP ca sa vedeti ce va zic ei.
In cazul dvs nu opereaza reabilitarea de drept.
Calculati de la data incarcerarii, 2 ani pedeapsa plus inca 4 ani termenul de reabilitare si atunci puteti introduce cerere de reabilitare judecatoreasca.
Daca ati avut pedeapsa cu executare nu are sens sa mergeti la IGP intrucat va trebuie proces de reabilitare judecatoreasca.
Ar fi bine sa aveti loc de munca stabil ca sa vada instanta ca sunteti baiat de treaba...si sa achitati cheltuielile de judecata si daunele catre partile civile...
incarcerarea a avut loc in luna 10/2011 din cate vad in acest articol trebuie 3 ani sa treaca
Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

deci luna 10/2011 +3 ani rezulta 10/2014 termenul
cheltuielile de judecata loc de munca nu am vreau sa imi fac unul dar am nevoie de acest cazier curat
ce ma intereseaza trebuie sa inaintez eu o cerere instantei unde am fost condamnat pentru reabilitarea de drept sau trebuia sa se fi facut de la sine ?
Ati iesit pe liberare conditionata sau cum ati iesit de dupa gratii?

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Cand imi expira cazierul judiciar??? tanase_78 tanase_78 Fratele meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in cu executare.A facut pedeapsa acum este liber din 2014.Cand o sa aiba cazierul curat...Dupa cati ani??? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)