avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitarea de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitarea de drept

Buna seara nu am beneficiat de reabilitarea de drept conform art.165 cp
astazi am ridicat cazierul judiciar in care am o condamnare de 2 ani dispusa din 12/01/2010 definitiva la 25/05/2010
in luna 10/2009 am fost retinut pentru acest mandat dupa care am fost eliberat conditionat in luna 03/2011
din calculele mele rezulta ca au trecut 3 ani fara a avea alte condamnari sau infractiuni si totusi nu am beneficiat de acesta reabilitare
trebuie sa fac ceva pentru a beneficia am nevoie de acest cazier curat urgent va multumesc celor care ma pot ajuta !!!
Cel mai recent răspuns: yomaryo , utilizator 20:49, 13 Ianuarie 2015
eliberat conditionat in luna 03/2011
incarcerat in luna 10/2009
Fara a se vedea hotararea este foarte greu sa ne dam seama din priima...

Daca ati fost liberat conditionat vedeti cu plata cheltuielilor intrucat altfel nu va veti reabilita de prima oara in niciun caz...daca nu dovediti ca este imposibil sa munciti...si sa aveti bani...

Este vorba de reabilitare judecatoreasca si se impune un proces...
Intr-adevar, conform NCP este posibila si reabilitarea de drept daca pedeapsa închisorii nu depăşeşte 2 ani, totusi termenul de 3 ani se calculeza de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale, daca ati fost liberat conditionat, calculati si restul de pedeapsa ramas apoi adunati cei 3 ani.
Dupa implinirea termenului, daca cei de la caziere nu opereaza modificarea, depuneti o cerere la instanta prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept si rezolvati problema.
k va multumesc am inteles perfect ce ati spus termenul pedepsei de 2 ani la care s-a sfarsit este luna 10/2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Cand imi expira cazierul judiciar??? tanase_78 tanase_78 Fratele meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in cu executare.A facut pedeapsa acum este liber din 2014.Cand o sa aiba cazierul curat...Dupa cati ani??? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar! anonim2008 anonim2008 Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)