avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzori asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzori asociatie proprietari

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: ca presedinte al asociatiei de proprietari, pot convoca o sedinta de comitet executiv pentru a schimba comisia(membri sau integral) de cenzori?

Va multumesc anticipat pentru indrumari.
Daca aveti motive intemeiate si legale,puteti decide in cadrul comitetului executiv ,in temeiul disp
HG nr 1588.art 17 al g) pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari, angajeaza si demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice;

Avand in vedere ca adunarea generala are competenta de a alege cenzorul, tot aceasta il poate revoca pe cel ales in aceasta functie.
Comitetul executiv nu poate schimba, in tot sau in parte, componenta comisiei de cenzori.
Comisia de cenzori sau cenzorul extern se aleg doar de Adunarea Generala.
Asadar, comitetul nu poate alege cenzorii care nu sunt personal salariat ci au mandat de la Adunarea Generala.
Comisia de cenzori supravegheaza ce face comitetul si administratorul; inclusiv legailtatea hotararilor adunarii generale.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Bună ziua,
Mulțumesc în primul rând pentru răspuns şi, pentru completare, precizez că cenzorii primesc o indemnizaţie lunară. Ideea este că sunt persoane în vârstă, care sunt mult depăşite de actualizarea legislației în materie şi consideră a priori toată metodologia de calcul (efectuată de o firmă specializată pe un soft de specialitate) a cotelor de întreţinere greşită(până la preluarea de către actuala administraţie aleasă în Adunarea Generală a problemelor, listele erau efectuate MANUAL în sec XXI), ceea ce duce la explicaţii peste explicaţii predat dosar, respins, predat din nou cu explicaţii, şamd,
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
ROMEO112111, utilizator
Suntem in perioada (trim. 1, 2015) in care incep sa se convoace AG ale proprietarilor.
Mai aveti putina rabdare, pregatiti-va oameni tineri capabili sa tina pasul cu noul secol... si schimbati componenta comisiei de cenzori in totalitate sau partial...
Eu unul insa nu va inteleg argumentele, mai ales ca contabilitatea, este drept, se modifica zilnic, dar este cam aceeasi inca din antichitate, nu numai din sec. 21.
In fine, cam asa "vad" eu lucrurile... schimbati componenta comisiei si cu asta basta.

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc serban_alin85 serban_alin85 De vreo 2 luni de zile intretinerea apare semnata doar de catre administrator. Ce se poate face in aceasta privinta (nimeni nu il are la suflet), plus ca au ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara cenzor petschovschi petschovschi Am o problema care necesita rezolvare urgenta si nu stiu cum sa procedez. Acum 2 saptamini am avut adunarea generala unde eu am fost ales presedintele ... (vezi toată discuția)