avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator nou - primire gestiune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator nou - primire gestiune

Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales un nou administrator. Cui preda vechiul administrator - de la cine preia noul administrator si ce documente, fonduri, conturi etc., trebuie predate-primite, avand in vedere ca este vorba de un imobil, condominiu (in subsolul blocului au fost efectuate lucrari la negru - inclusiv taierea si vinderea de conducte dezactivate)? Cum se procedeaza corect, astfel incat noul administrator sa nu fie incarcat pe nedrept cu greselile altora?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:56, 23 Octombrie 2013
Noul administrator ,legal nu are cum sa fie responsabil pentru fapte,acte si actiuni ale ex administartorului si pentru perioade anterior angajarii in cadrul asociatiei de proprietari,
deoarece acesta se prezuma ca are incheiat raport juridic de munca datat si inregistrat,
urmeaza sa se incheie PV predare-primire documentatie asociatie de proprietari
Conform norme in vigoare
HG nr 1588/2007 Art. 17. — (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:

(6) Comitetul executiv angajeaza sau demite personalul, incheie sau reziliaza contracte in ceea ce priveste activitatea de administrare si intretinere a cladirii, a partilor comune de constructii/a instaIatiilor, precum si pentru alte activitati conforme cu scopul asociatiei de proprietari: administrare, contabilitate, casierie, ingrijire, mecanica, instalatii etc. Angajarea personalului necesar asociatiei de proprietari se face de catre comitetul executiv, reprezentat de presedinte, in conformitate cu prevederile Iegislatiei specifice In vigoare.

Documentele asociatiei de proprietari urmeaza sa fie preluate pe baza de PV de noul administrator de la comitetul executiv
abc2013 a scris:
Adunarea Generala a ales un nou administrator.

E o grseala. Adunarea generala alege membrii comitetului executiv, presedintele si comisia de cenzori.
Comitetul executiv condus de presedinte incheie contracte cu tertii inclusiv CIM cu administratorul.
Daca vechiul administrator si-a dat demisia, asta e. Orice salariat are dreptul sa-si dea demisia. Presedintele asociatiei si membrii comitetului executiv participa la predarea gestiunii de la vechiul la noul administrator daca este posibil ca cei doi sa se intalneasca, adica daca s-a gasit un nou administrator imediat. Altfel comitetul executiv si presedintele preiau gestiunea de la administratorul demisionat si administreaza ei asociatia pana gasesc si angajeaza alt administrator.
Cand vor angaja alt administrator, membrii comitetului impreuna cu presedintele, vor preda acestuia gestiune, documente, dosare...
Aceste preluari de gestiune se fac pe baza de proces verbal si o contributie poate sa-si aduca si comisia de cenzori.

Cat priveste unele nereguli pe care le reclamati in activitatea fostului administrator, era corect ca acestea sa fie verificate si rezolvate de membrii comitetului, prezedinte si cenzori atat timp cat administratorul a fost in activitate. Dar, sigur ca daca se constat acum ori in viitor ca administratorul a inselat, a furat...., poate fi tras la raspundere oricand.

Noul administrator nu se incarca cu greseli, ci preia activitatea asa cum poate. Isi face in continuare treaba sub supravegherea si indrumarea comitetului executiv si a cenzorilor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Cum se face predarea-primirea la schimbarea comitetului executiv ModeratorSGES ModeratorSGES La adunarea generala a proprietarilor, s-a ales un alt comitet executiv, dar a ramas acelasi presedinte, acelasi cenzor pe care nu il cunoastem, este angajat ... (vezi toată discuția)