avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se face predarea-primirea la schimbarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se face predarea-primirea la schimbarea comitetului executiv

La adunarea generala a proprietarilor, s-a ales un alt comitet executiv, dar a ramas acelasi presedinte, acelasi cenzor pe care nu il cunoastem, este angajat de vechiul comitet si aceeasi firma care face administrarea, contabilitatea si casieria. V-as ruga, daca se poate, sa-mi oferiti lamuriri :
1. cum se face in mod legal predarea-primirea "stafetei" intre vechiul si noul comitet executiv prin descarcarea de sarcini a celui vechi si predarea actelor
spre cel nou, avand in vedere ca adunarea generala s-a tinut in conditii improprii si pe fuga, adica nu s-a votat descarcarea de raspunderi a vechiului comitet ci s-a trecut la noile alegeri;

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ModeratorSGES , utilizator 12:18, 19 Aprilie 2013
Sa incerc sa va raspund.
In AG de alegeri, inainte de toate trebuia prezentata de vechiul comitet o Dare de seama asupra activitatii - nu s-a facut si cred ca nici nu se va face.
Trebuia prezentata si situatia soldurilor ACTIV - PASIV - nu s-a facut
Trebuia prezentat un bilant asupra realizarii BVC de anul trecut - nu s-a facut si nici nu cred ca se va face pentru ca, intuiesc, nici nu a fost anul trecut prezentat vreun BVC.
Trebuia prezentat un BVC pentru anul urmator - nu s-a prezentat din motive mai mult decat vizibile.

E de neinteles cum a ramas acelasi presedinte daca el nu a prezentat niciun fel de raport in fata proprietarilor. In opinia mea n-ati realizat mare lucru.
Comitetul nou ales poate cere cenzorului sa faca un raport asupra gestiunii asociatiei, inclusa fiind si o situatie a soldurilor ACTIV - PASIV, daca aceasta nu este prezentata de administrator lunar.

Dupa ce va faceti o evaluare a evidentei si gestiunii asociatiei puteti opta pentru pastrarea sau schimbarea administratorului si/sau a cenzorului.

Asteptati si alte opinii de la presedinti de asociatie sau administratori, cenzori, care au trecut prin aceste experiente.


ModeratorSGES a scris:
cum se face in mod legal predarea-primirea "stafetei" intre vechiul si noul comitet executiv...?

Daca nu s-au cretat rau la adunarea generala pot sa se intalneasca la o bere si sa se cinsteasca. Cei carea au fost vor bea de necaz iar cei care sunt acum vor bea de bucurie, ca asa-i bine sa ne bucuram de fiecare eveniment :beer:

Acum serios: in mod normal nu au ce preda membrii veche catre cei noi.
Toate documentele stau in sediu asociatiei, asa ca noii membri ai comitetului le pot studia acolo.
Apoi presedintele este acelasi, are continuitate, cunoaste, stie unde sunt documentele asociatie, situatiile contabile...
Cenzorul este acelasi si-si continua misiunea, putand explica noilor membri ai comitetului pe marginea rapoartelor intocmite pana acum.
Administratorul, contabilul si casierul, spuneti ca au ramas aceiasi, asa ca nu au de predat altcuiva gestiunile.
Membrii comitetului nu trebuie sa preia nimic, documente, situatii, gestiuni, ci doar participa la sedintele de comitet unde-si spun parerea si se iau decizii. Numai in situatia cand administratorii, contabilii, casierii fac predarea gestiunii si a documentelor, membrii comitetului pot forma o comisie care sa asiste la aceasta predare ori chiar sa preia ei, unii membri ai comitetului gestiunea.
Multumesc mult pentru raspunsul dvs. !

Problema este ca nu s-au clarificat toate nelamuririle si nemultumirile. Adunarea generala s-a tinut in conditii improprii, adica in picioare, in fata blocului, in curent, etc. Raportul cenzorului l-a citit in viteza presedinta (cenzorul nu este cunoscut de locatari, dar este agreeat de firma care face administrarea blocului, se pare ca este si cenzorul lor), la orice intrebare i s-a pus presedintei, raspunsul a fost ambigu si parca i se adusese o jignire personala, i-a pus pe toti sa semneze urmand ca procesul verbal sa il scrie tot presedinta acasa ca nu avea cum sa-l scrie in picioare si sa si vorbeasca, nu am inteles de ce nu prea stia nimeni prin bloc cine a facut parte din vechiul comitet al blocului si cand au fost intrebati nici nu au vrut sa spuna, am inteles ca numai presedinta are semnatura in banca, cati bani lichizi, din banii asociatiei, are voie sa tina la ea acasa ???? Sunt foarte multe lucruri de lamurit, dar daca este intrebata tipa si se agita si ii mai tin hangul si inca vro doi trei pensionari, care habar nu au, dar sunt frustrati si tipa si ei ca sa se simpta puternici, .... etc.
Sedinta s-a terminat brusc, pentru ca incepea Suleiman Magnificul....

Se pare ca este stat in stat, foarte multi dintre proprietari sunt scarbiti si fireste nu isi cunosc drepturile asa ca nici nu mai vin. Altii daca incearca sa spuna ceva sunt amenintati. Mai multi ar fi vrut sa ceara sa se faca un audit, dar se pare ca auditul trebuie platit de cei care il solicita si bani nu prea au.

Intrebarea mea, in aceasta situatie, cine poate face un control atat la bloc cat si la firma care administreaza, astfel incat toata lumea sa stie ca totul este in ordine, iar cei din comitetul executiv sa nu mai aibe temerea ca exista si nereguli.

Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
L nr 230/2007Art. 55. - Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.


Implicarea serviciului specializat si legal autorizat este conditionata de interesul reprezentantilor acestuia,de eventuale simpatii/antipatii sau interese fata de reprezentantii asociatiei de proprietari
Se mai poate executa verificare financiar contabila prin contractare in nume propriu prin persoana specializata,acreditata CECCAR,ocazie cu care se pot negocia obiectivele expertizei,intinderea si contravaloarea acesteia
Va multumesc foarte mult pentru lamuriri.

O zi buna va doresc in continuare,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Presedintele a demisionat georgeiuly georgeiuly Presedintele a demisionat si nici un proprietar nu vrea sa fie presedinte. Eu doresc sa vand apartamentul si nu are cine semna adeverinta de la asociatie, ca ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)