avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fara acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fara acte

Buna ziua. Am un prieten care are niste probleme. Nu are buletin, iar actul de casa si certificatul de naștere sunt la fratele lui, care refuza sa i le dea si el are nevoie urgenta de buletin pentru angajare. Este major, dar nu a avut buletin pana acum. Ce se poate face in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:53, 14 Ianuarie 2015
Cum este posibil sa nu fi avut buletin pana la majorat?
Parintii lui au decedat cand era mic si el a ramas sub tutela fratelui care era major, iar acesta nu i-a făcut. Si acum are nevoie de buletin.
Sa mearga la politie sa-si reclame fratele ca ii detine actele fara voia lui. Dupa recuperarea actelor se prezinta la evidenta persoanelor pentru a solicita buletinul. Sa mearga impreuna cu fratele sau o alta persoana la care locuieste si care sa declare că identitatea declarată în cererea de eliberare a actului de identitate, coroborată cu imaginea preluată ori cu fotografia ataşată cererii, aparţine solicitantului. Va fi amprentat de politie dupa care va intra in posesia primului act de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea primei carti de identitate dupa 18 ani kass05 kass05 Am un nepot in virsta de 24 de ani din iasi are certificat de nastere dar nu si-a facut niciodata carte de identitate,cum trebuie sa procedeze pentru ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate dupa 18 ani bibby bibby In cazul in care o persoana nu si-a facut buletinul de 14 ani si nici cel de 18 ani, din cauza ca nu avea domiciliu , care sunt masurile care trebuie urmate? (vezi toată discuția)
Fara carte identitate la 21 de ani i0nela i0nela Am un amic care la varsta de 21 de ani nu are carte de identitate. Ce trebuie sa faca pentru a-si face buletinul? Va primii amenda pentru faptul ca nu si la ... (vezi toată discuția)