avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda RATB - plata prin SMS
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda RATB - plata prin SMS

Buna ziua,
Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia.

Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il folosesc foarte rar. Intr-adevar am vazut controlul, si neavand abonament sau alte alea, am trimis SMS la numarul 7456, care era numarul de plata a abonamentului prin SMS.

Drept sa spun am fost extrem de mirat cand am primit raspuns inapoi ca plata prin SMS a titlurilor de calatorie de o zi a fost suspendata. Asta in conditiile in care in autobuz nu era nici un anunt de acest gen, cum ca s-ar fi suspendat plata prin SMS.

Drept urmare am primit amenda si motivatia controlorilor e ca s-a anuntat la stiri, si e si pe site (intr-adevar, e scris undeva mic si pe site ca e suspendat temporar, sub poza mare in care se anunta plata prin SMS).
Eu am dovada ca am fost de buna credinta si am vrut sa platesc, avand SMS-ul.

In aceste conditii se poate contesta amenda. Si daca da, cum?
trebuia sa faceti plata anterior urcarii in mijlocul de transport in comun. biletul/abonamentul, indiferent de forma, este cel care va da dreptul sa va urcati in autobuz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@romibaro, imi pare rau dar chiar nu am nevoie de cineva care sa faca apologia RATB. Sa te intreb, banii de pe cardul RATB cand se iau: inainte sa ma urc in autobuz sau dupa ce ma urc si validez cardul? Daca ma urc in autobuz si RATB-ul decide sa anuleze sistemul de validare a cardurilor, si apoi se urca controlorii ce se intampla in aceasta situatie? Nu e cumva similara?

In al doilea rand, ai vre-un articol de lege la care sa te referi cand afirmi aceste aberatii, cum ca ar trebuie sa platesc calatoria inainte sa ma urc in autobuz? Si spun ca sunt aberatii considerand ca: ce se intampla daca eu plateam prin SMS dar nu sosea nici un autobuz? Ceea ce nu e de neintantalnit. RATB-ul isi cam bate joc de calatori, autobuzele circuland dupa cum au chef anumiti angajati RATB si nu cum e stabilit orarul.

In concluzie, as dori parea cuiva aivzat, si nu aberatii de genul emise de @romibaro. Nu am nevoie de cantatori ai hotilor de la RATB, ca nu stiu decat sa fure in loc sa ofere sercvicii de calitate.

P.S.
Da am avut abonament la RATB, dar am renunta la el cand dupa 30 de minute de stat in frig sa astept autobuzul, am sunat la centru sa intreb ce se intampla si mi s-a raspuns: "Nesimtitule, dupa ce ca nu platesti mai vrei sa si vina", asta cu abonamentul paltit in buzunar. Asa ca da, ma deranjeaza neavenitii care au pretentia sa dea lectii de moralitate sustinand o companie imorala formata din hoti si nesimtiti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ictin a scris:

@romibaro, imi pare rau dar chiar nu am nevoie de cineva care sa faca apologia RATB. Sa te intreb, banii de pe cardul RATB cand se iau: inainte sa ma urc in autobuz sau dupa ce ma urc si validez cardul? Daca ma urc in autobuz si RATB-ul decide sa anuleze sistemul de validare a cardurilor, si apoi se urca controlorii ce se intampla in aceasta situatie? Nu e cumva similara?



Omul a avut bunavointa sa-ti explice ca, inainte de a te urca in autobuz, trebuia sa te asiguri ca ai un titlu de calatorie valid; sa stii ca nu o sa fac un studiu de caz pentru tine, nu ai decat sa cauti tu pe net.
Mai mult, tu insuti recunosti ca, abia dupa ce ai vazut controlorul, ai trimis SMS-ul, deci intentia de calatorie frauduloasa era clara. Iar acum faci speculatii logice cu momentul cand se iau banii de pe card - daca e card RATB, banii sunt deja la ei, de cand ai incarcat "portofelul electronic", deci tu ii creditezi pe ei -.
Cat despre "apologia" RATB, da, eu sunt uimit de ce nivel de decenta a atins acest serviciu in ultimul timp, ceea ce m-a facut sa renunt la masina.
Nu te obosi sa te obraznicesti si cu mine.
Citat din reguli de circulatie cu RATB:

"Mod de funcţionare
Pentru a cumpăra un abonament de călătorie valabil o zi pe toate liniile urbane RATB, trimite litera A prin SMS la numarul 7456. Nu uita să faci acest lucru înainte de a te urca în mijlocul de transport RATB."
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se pare dragut topicul, asa ca ii dau un refresh: ce te faci in situatia in care RATB nu iti pune la dispozitie modalitati de verificare a soldului cardului de calatorie, decat in autobuz ? (vezi Metrorex, unde pe cartela iti scrie 10, 5, 0 calatorii) Nu suna un pic a rea vointa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. acum, cateva ... nasu999 nasu999 Buna ziua, am o intrebare pentru cei in domeniu. Acum, cateva zile am fost \" controlat\" de catre cei de la RATB ( controlori) urcandu.ma in autobuz am ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)