avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parat refuza primirea citatiei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parat refuza primirea citatiei

Buna ziua,

Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, procesul poate avea loc in lipsa acestuia? Am declarat atat adresa lui din Romania (care apare in rezidenta pe care a avut-o timp de 1 an) si adresa lui din strainatate, adresa de e-mail si telefon. Cum se procedeaza in astfel de cazuri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gina_N , utilizator 10:04, 15 Ianuarie 2015
Factorul postal intocmeste un proces verbal din care rezulta ca paratul refuza sa primeasca citatia, apoi o va pune in cutia postala. Si astfel este indeplinita procedura de citare, prin afisare. Iar procesul se va judeca indiferent daca se prezinta paratul sau nu la judecata.
Tot ce conteaza este ca procedura de citare sa fie legal indeplinita.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Cristina Pielmus , Avocat
Multumesc pentru raspuns.
Citatia poate fi primita/refuzata si de altcineva din familia acestuia (locuieste cu mama sa)? Ce se intampla daca nu gaseste pe nimeni acasa? Se urmeaza aceeasi procedura (proces verbal apoi se pune in cutia postala)?
Se urmeaza aceeasi procedura, se bifeaza pe procesul verbal ca n-a gasit pe nimeni acasa si se pune in cutia postala.
Multumesc mult.

Dupa-amiaza placuta!
Daca rerulta ca locuieste acolo dar refuza citatia e treaba lui.
Vorbiti si cu avocatul dvs. detaliile cojcrete daca lucdurile sunt diferite de cum amnaratat mai sus.

Alte discuții în legătură

In ce conditii este legala punerea citatiei in cutia postala? kinga10 kinga10 Dispozitiile din Noul Cod de procedura civila nu sunt foarte clare....Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura de citare Sunrunner Sunrunner \"Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agenti anume desemnati sau prin intermediul serviciului postal.Inmanarea se face personal celui ... (vezi toată discuția)
Chemarea la sedinta de informare - procedura tehnica tatutzul tatutzul bun gasit intrebarea 1: pentru chemarea paratului la sedinta de informare, care este procedura tehnica ce trebuie urmata? intreb aceasta deoarece, in ... (vezi toată discuția)