In noiembrie 2012 farmacia la care am lucrat s-a inchis, iar eu insarcinata in luna a 8 a am intrat in concediu prenatal de la somaj, apoi a urmat si concediul crestere copil pana in decembrie 2014.
In iunie 2014, am lucrat 13 zile cu contract de munca, dar am avut ceva probleme si a trebuit sa renunt revenind in CCC.Banii din indemnizatie pentru acea perioada I-am inapoiat.
Astazi am fost la AJOFM sa duc actele necesare pentru reluarea somajului, aveam dreptul la 9 luni imi calculase si suma , dar mi-au spus ca nu mai pot beneficia pentru ca am lucrat acele 13 zile in iunie.
Chiar nu exista nicio posibilitate sa pot relua somajul, de care eu practic , nu am beneficiat intrand in concedii???
Multumesc!
Daca c.i.m. era incheiat pe durata nedeterminata sau pe o durata mai mare de 12 luni , atunci nu mai puteti beneficia de somaj decat daca indepliniti din nou conditiile de acordare ale acestuia.
Multumesc pentru raspuns! CIM,a fost pe perioada nedeterminata,dar eram in perioada de proba.Ma gandeam ca poate exista o portita,sa anuleze CIM din acea perioada,este legal?
Ce conditii ar trebui sa indeplinesc sa pot beneficia iar de somaj?
Ca sa intelegeti ar trebui sa scriem foarte mult despre aspectele care pot duce la nulitatea unui c.i.m.
Codul Muncii prevede doar cateva aspecte :
- Art.27
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
......
- Art. 3
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept
Program de trainee
anisu
Buna ziua,
anumite companii au implementat programe de trainee pentru studenti/ proaspat absolventi.
Am cateva intrebari legate de configuratia d.p.d.v. ... (vezi toată discuția)