avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna pe perioada concediului crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna pe perioada concediului crestere copil

Buna ziua,
In legatura cu legea votata pe 03 decembrie 2014 cu privire la modificarea Codului Muncii, aliniatele 145 si 146( continutul mai jos), am urmatoarele intrebari:
1) legea spune ca mai nou beneficiem de concediu de odihna si pe perioada concediului de maternitate, dar nu se precizeaza nimic de concediul de crestere copil de pana la 1/2 ani? ( CCC intra cumva in categoria "incapacitate temporara de munca"? daca da, imi puteti da articolul de lege prin care se explica ce inseamna si ce intra la "incapacitate temporara de munca"?
2) suspendarea CIM cu ocazia concediului de maternitate si concediului crestere copil nu influenteaza legea de mai sus, in sensul ca angajatorul imi poate spune ca nu imi poate acorda concediu de odihna, chiar daca este legea de partea mea, deoarece am CIM-ul suspendat?
3) Cand putem spune ca o lege a intrat in vigoare si cand ne putem cere practic drepturile?
Modificarile de care vorbeste articolul nu se regasesc pe site-ul CODULMUNCII.RO . Le-am gasit pe linkul:

[ link extern ]

iar pe site-ul CAMEREI DEPUTATILOR, stadiul este: adoptata de Camera Deputatilor, si trimisa la Presedinte.

[ link extern ]



---------- articolul de care vorbeam, publicat la 04.dec.2014-----------
Articolele noi din Codul Muncii

4. La articolul 145, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective de muncă aplicabile.”

5. La articolul 145, după alineatul (3) se introduc trei noi alineate, alineatele (4) – (6), cu următorul cuprins:

„(4) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă şi cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată.

(5) În situaţia în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situaţia de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual şi în situaţia în care incapacitatea temporară de muncă se menţine, în condiţiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediul de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.”

6. Articolul 146 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 146. – (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.

(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.”
--------------------------------------------------------------------
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
oanaoproiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 11 Decembrie 2018
Codul Muncii este deja modificat prin aceasta lege, ce mai vreti sa apara?
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă am beneficiat de ccc în perioada 21.11. 2017 până în data de 01.11.2018 mai pot beneficia de concediul de odihna pentru anul 2018? Menționez că pentru anul 2017 am beneficiat de tot concediu de odihna.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Viorel0404, utilizator
Puteti beneficia de concediul de odihna pentru anul 2018, doar pentru perioada 01.11 - 31.12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ggdaniel ggdaniel Bună ziua sunt în concediu de crestere al copilului pana la 3 ani,pt handicap,mai am drept la concediul de odihna pt anul când am fost în concediu,pe 20 ... (vezi toată discuția)
Co dupa ccc Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Avem o salariata in CCC, care urmeaza sa revina in activitate anul viitor si pretinde ca pentru perioada cat a fost in ccc urmeaza sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in legatura cu concediu de crestere copil. am fost ... stefanprisacariu stefanprisacariu Buna ziua, In legatura cu concediu de crestere copil. Am fost informat de angajator ca pe perioada de concediu, nu se calculeaza si zile de concediu ... (vezi toată discuția)